Albert Batet reclama enfortir la cultura d’unitat i coalició per avançar cap a la independència

El president del Grup parlamentari assegura que cal una estratègia consensuada, acordada i compartida de tot l’independentisme per tenir la màxima estabilitat i anar a la una

Junts per Catalunya reitera durant el Debat de Política General que existeix repressió i que Espanya és un estat que no pot presentar credencials plenament democràtiques

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha intervingut durant el Debat de Política General d’aquest dimecres per exposar la posició del grup després del discurs del president Aragonès. Batet ha reclamat enfortir la cultura d’unitat i coalició per aconseguir la independència. En aquesta línia, ha reclamat la unitat de l’independentisme i ha reivindicat la necessitat de tenir una estratègia consensuada, acordada i compartida: “ “Hem d’actuar com a aliats. Hem de treballar de manera conjunta i coordinada. També per fer valer la nostra força a Madrid”, ha dit, assegurant que cal que tots els partits independentistes amb representació al Congrés dels Diputats “uneixin forces amb l’aprovació dels pressupostos de Madrid amb voluntat de pressionar l’Estat en la resolució del conflicte polític”. En aquest sentit, i sense dissociar-ho de l’argument de la unitat, Batet ha assegurat que cal treballar també la cultura de la coalició per tenir la màxima estabilitat i anar a l’una, “especialment, en un de govern format pràcticament per un empat tècnic”. “Ens ho hem d’aplicar tots”, ha reiterat.

 

 

La repressió segueix a Catalunya

Batet ha recordat que la detenció del president Puigdemont a Sardenya demostra que el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol “continua més viu que mai”. “L’Estat ha volgut aixecar la camisa a la justícia europea, però no se n’han sortit”, ha dit, i s’ha adreçat al cap de l’oposició, Salvador Illa, per demanar-los que “deixin de fer el ridícul”.

En aquesta línia, ha denunciat que l’Estat espanyol no pot presentar credencials plenament democràtiques. “Diuen que volen dialogar, però segueixen actuant amb la força d’un estat per intentar doblegar-nos”, ha dit Batet i ha assenyalat que d’una banda, conspiren, maniobren i aplaudeixen la detenció il·legal del president Puigdemont i, de l’altra, “venen al Palau de la Generalitat, es passegen ‘como Pedro por su casa’, i fan veure que aposten pel diàleg”. “Qui pot negociar amb un estat que sempre vulnera l’estat de dret, que se salta les decisions de la justícia europea i que, a més, intenta enganyar-la?”, ha reblat finalment i ha recordat que el diàleg només es pot abordar si a l’altre costat hi ha voluntat política per resoldre el conflicte, “i, a l’altra banda, no n’hi veiem”.

 

Junts per Catalunya pren la iniciativa

El president Albert Batet, durant la seva intervenció, ha dit que “si no som un estat independent, hi ha polítiques públiques que no podrem tirar endavant”. Per això, ha recordat que, com es va acordar durant les jornades de treball a Brussel·les, Junts per Catalunya es va comprometre a impulsar les iniciatives necessàries per tenir més sobirania i menys dependència de l’estat espanyol.

D’entre les polítiques a defensar, la llengua és un objectiu prioritari del Grup parlamentari. “Ni podem deixar la defensa de la llengua catalana en mans del Govern espanyol, ni renunciarem a legislar des del Parlament”, ha defensat. En aquest cas, ho ha exemplificat amb el proposició de llei de l’audiovisual de Catalunya, que ja va registrar la setmana passada.

 

 

La Catalunya del sí

El president del Grup parlamentari també ha exposat el model de país que defensa Junts per Catalunya: “Defensem la Catalunya del sí enfront d’aquells qui defensen la Catalunya del no. Perquè ens preocupa que agafi força el discurs lesiu del no a tot”.

“Som la els de la Catalunya del sí. Del sí al benestar, sí al progrés, sí a la democràcia, sí a la llibertat. De tenir un aeroport que sigui un hub internacional per obrir-nos al món; d’acollir uns Jocs d’Hivern el 2030 que siguin una oportunitat pel Pirineu i el conjunt del país; de disposar d’equipaments culturals de primer nivell, com l’Hermitage, per tornar a situar-nos en l’avantguarda artística i cultural”, ha sentenciat Batet.

 

 

Barcelona, 29 de setembre de 2021