Albert Batet, president del grup parlamentari

Albert Batet reclama acordar una estratègia conjunta per avançar cap a la independència

El president del grup parlamentari comparteix la necessitat de construir alternatives a la taula de diàleg i recorda que, en dos anys, només se n’han celebrat dues reunions sense cap resultat

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha insistit en la necessitat “d’acordar una estratègia conjunta per avançar cap a la independència. Una alternativa guanyadora que impliqui les institucions i la ciutadania. Així vam vèncer l’1 d’Octubre i així és com tornarem a guanyar”. En aquest sentit, ha compartit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la necessitat de construir alternatives a la taula de diàleg, després que el cap de Govern hi fes referència durant el seu missatge de Sant Esteve.

Batet ha constatat que aviat farà dos anys de la primera reunió de la taula de diàleg i que, durant dos anys, només s’ha reunit dues vegades. “En dos anys, dues reunions. Dues reunions sense resultats”, ha expressat. En aquest sentit, ha recordat l’escepticisme de Junts per Catalunya respecte a la taula de diàleg i ha evidenciat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “no ha posat cap proposta damunt la taula i no vol parlar d’amnistia i autodeterminació” perquè “mai ha tingut una voluntat real de dialogar”.

A parer seu, Pedro Sánchez ha deixat ben clar que la resolució del conflicte ja no forma part de les seves prioritats. “Ho diu públicament i ho veiem també amb les evasives per celebrar la pròxima reunió de la taula de diàleg, que està ajornada ‘sine die’”, ha sentenciat el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya.