Albert Batet proposa emprendre mesures per mantenir la immersió lingüística i impulsar la llei catalana de l’audiovisual

El president del grup parlamentari reclama recuperar el consens històric per defensar la llengua

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha alertat aquest matí que “el català està en risc”. Per això, ha expressat el ple suport al Govern per tirar endavant les mesures oportunes per mantenir la immersió lingüística; la necessitat que s’impulsi un ple monogràfic sobre l’ús del català, que es constitueixi el Pacte Nacional per la Llengua el més aviat possible i que es tiri endavant la llei catalana de l’audiovisual.

 

En aquest sentit, ha mencionat alguns exemples que, en els últims mesos, posen en evidència els atacs i la situació alarmant que viu el català. En primer lloc, per la via judicial, amb l’última sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística i contra el model d’escola catalana. En segon lloc, per la via política, amb lleis aprovades pel “gobierno más progresista de la historia com la Llei Celaá o la llei audiovisual. “Ahir mateix, el Govern espanyol es vantava que no podien imposar quotes de català a plataformes audiovisuals”, ha lamentat Batet. Per això, ha avisat que aviat serà el “gobierno que engaña más de la historia”. I, en tercer lloc, ha advertit que l’ús social del català està en retrocés. 

 

Per això, el president del grup parlamentari ha manifestat que “tenim el deure de passar de les paraules a l’acció. Al carrer, amb la manifestació de Som Escola el proper 18 de desembre a Barcelona, i també a les institucions” amb mesures concretes com les que proposat durant la sessió de control al Parlament.. 

 

Per aquest motiu, Batet ha reclamat cultura d’unitat i ha recordat que, el 1983, aquest Parlament va aprovar la llei de normalització lingüística amb el suport del PSC i del PSUC. “Hauríem de fer un esforç perquè aquell consens històric continuï més viu que mai per protegir i impulsar la llengua”, ha sol·licitat.

 

A més, el president del grup parlamentari ha insistit en el compromís que la defensa del català sigui al Parlament, però també al Congrés dels Diputats i al Senat. 

 

Barcelona, 1 de desembre de 2021