Albert Batet: “Mentre Catalunya treballa per impulsar reformes legislatives per fer efectiu el dret a l’habitatge digne, l’estat espanyol frena el benestar i el progrés dels catalans”

Junts per Catalunya defensa una implicació de tots els agents polítics i socials per aturar l’avenç del feixisme i un cordó democràtic contra totes les formacions i entitats que fan apologia de valors antidemocràtics

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha denunciat que “mentre Catalunya treballa per impulsar reformes legislatives per fer efectiu el dret a l’habitatge digne, l’estat espanyol frena el benestar i el progrés dels catalans”. Així s’hi ha referit durant la sessió de control al Govern de la Generalitat, després que el govern espanyol hagi decidit recórrer la llei catalana dels lloguers. “L’Estat ataca les nostres competències per amagar la seva incompetència. Hi ha qui confiava que el PSOE i Podemos actuarien d’una forma diferent. I veiem que no”, ha insistit Batet.

El president del Grup parlamentari ha aprofitat la seva intervenció per denunciar els episodis de repressió que no deixen de perpetrar-se a Catalunya i ha enviat el suport de Junts per Catalunya al conseller Miquel Buch i el sergent dels Mossos d’Esquadra Lluís Escolà. Tot i així, Batet ha sentenciat que “a Espanya cada cop li serà més difícil actuar amb la mateixa impunitat. La lluita política i judicial a l’exili dona resultats. Espanya cada cop queda en més evidència davant d’Europa i demostra que cal posar, de forma immediata, en llibertat els presos polítics”.

 

 

Rebuig de l’apologia del franquisme, el dret a l’habitatge com a quart element de l’estat del benestar i un pressupost pel 2022

La portaveu i diputada del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha refermat el compromís dels diputats amb la lluita contra el feixisme i la defensa d’un cordó democràtic contra totes aquelles formacions i entitats que fan apologia de valors antidemocràtics. En aquest sentit, la diputada ha defensat que “cal una implicació de tots els agents polítics i socials del país”, per poder-ho fer possible i ha seguit demanat a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, la retirada del monument de Tortosa: “Fora el feixisme de tots els espais i implacables per aturar aquestes actituds antidemocràtiques”.

 

 

Durant la sessió de control, el diputat de Junts per Catalunya Ferran Roquer ha defensat una societat cohesionada on el dret a l’habitatge estigui blindat. “Les administracions públiques, des de la Generalitat als ajuntaments, han de protegir amb totes les mesures que estiguin al seu abast aquest dret”, ha reiterat i ha assegurat que cal que les polítiques vagin més enllà del foment de la promoció d’habitatge social i l’ampliació de parcs públic, si no que ha d’abastar la multitud de problemàtiques se’n deriven.

 

 

Finalment, el diputat Jordi Munell ha dit que cal treballar en un bon pressupost pel 2022 i cal que el Govern actual “dediqui temps i esforços a pal·liar la situació d’emergència sanitària, econòmica i social que estem vivint durant la pandèmia i aquests mesos que encara queden”.

 

 

Barcelona, 16 de juny de 2021