Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts per Catalunya

Albert Batet: “L’esmena a la totalitat als Pressupostos és una esmena a la totalitat al president Aragonès”

El president del grup parlamentari adverteix que no són uns bons pressupostos ni responen a les necessitats actuals del país

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha anunciat aquesta tarda que, per unanimitat de l’executiva i del grup parlamentari, “hem registrat una esmena a la totalitat als Pressupostos, que, sobretot, és una esmena a la totalitat al president Aragonès”. “No són uns bons pressupostos per Catalunya i no responen a les necessitats actuals del país”. Així mateix, ha ressaltat que  també és una esmena a la totalitat al president Aragonès “per la seva deriva, perquè ha incomplert tots els acords de la seva investidura”.

Segons Batet, la deriva de l’acció política del president es manifesta en tres motius. En primer lloc, “el president Aragonès ha triat la confortabilitat autonòmica, un tripartit autonomista”, en comptes de la majoria del 52% independentista, “entre retrocedir cap a l’autonomisme o avançar cap a la independència”. En segon lloc, “ha trencat la majoria independentista del 52%”. I, finalment, Batet ha retret al president Aragonès que “no ha fet cap esforç per mantenir la majoria independentista, mentre ha fet totes les cessions que ha demanat el PSC”. En aquesta línia, ha advertit que “la cúpula d’Esquerra ha triat amb qui ja pacta a Barcelona i a Madrid. I ara també a Catalunya.  És el tripartit de Pere Aragonès, Ada Colau i Pedro Sánchez”.

D’altra banda, el president del grup parlamentari ha valorat que els pressupostos “no són bons”, raó per la qual des del grup parlamentari de Junts per Catalunya “treballarem esmenes a l’articulat, en el cas que el Parlament en validi la tramitació”. En aquest sentit, ha subratllat que no són bons pressupostos ni en termes de fiscalitat, ni en l’àmbit energètic, ni en política exterior. Tampoc ho són en polítiques socials, “perquè no millora el finançament de la xarxa de serveis socials d’atenció pública, com denuncien les entitats catalanes d’acció social”. I, finalment, “tampoc en l’eix nacional, per allunyar-nos de la dependència de l’Estat espanyol i acostar-nos més a la independència de Catalunya”, ha conclòs.

Suport a la presidenta Borràs

Batet també ha traslladat tot el suport a la presidenta Borràs davant del judici que comença aquest divendres, al qual el grup parlamentari de Junts per Catalunya l’acompanyarà. Batet ha demanat el màxim respecte per a la presumpció d’innocència, “especialment en casos com aquest, en què sabem que la presidenta Borràs no tindrà un judici just”.

Batet ha iniciat la seva intervenció expressant “la nostra solidaritat per la tragèdia a Turquia, Síria i el Kurdistan amb més de 5.000 morts a causa de dos grans terratrèmols”.