Albert Batet: “Hem de saber si el PSC vol ser el de la regressió, situant-se al costat de Casado o si vol ser el de la immersió lingüística”

Junts per Catalunya ha celebrat a Vilafranca del Penedès un acte polític, que forma part d’una cinquantena d’actes que farà Junts arreu del país, fins al juliol del 2022 

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, en l’acte que ha celebrat Junts a Vilafranca del Penedès, ha qüestionat el paper del PSC amb la immersió lingüística i l’ha acusat d’estar al costat del líder del PP, Pablo Casado: “Hem de saber si el PSC vol ser el de la regressió, situant-se al costat de Casado quan diu que els professors no deixen anar al lavabo als alumnes que parlen en castellà, o si vol ser el de la immersió lingüística”. Batet ha lamentat que “no només el poder judicial va en contra de la llengua”, sinó que el govern espanyol també i ha posat d’exemple la llei Celaá i la llei de l’audiovisual: “anar contra la llengua no és només un tema del poder judicial, també hi ha un govern que es fa dir el més progressista de la història que ha fet possible la llei Celáa i la llei audiovisual, que van en contra del català. Davant aquesta situació no ens podem resignar. Hem de defensar la nostra llengua”

També dirigit al partit socialista, Batet ha reclamat que el govern espanyol compleixi amb el traspàs dels 1.600 milions d’euros pel fons Covid, que assegura que la sanitat catalana necessita. 

A l’acte també hi han participat el portaveu al Senat de Junts per Catalunya, Josep Lluís Cleries; l’alcaldessa de Vic i presidenta del Consell Nacional, Anna Erra; la diputada de Junts al Parlament, Ester Vallès; el coordinador de la vegueria del Penedès, Robert Monzonis; el coordinador de Junts a Vilafranca del Penedès, Ramon Calmet, i l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat.

Per la seva part, el portaveu al Senat de Junts per Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha posat en valor la feina que Junts per Catalunya ha fet des de Madrid, aconseguint els 1.600 milions d’euros pel fons Covid, i ha denunciat que l’estat espanyol “de cada 100 euros pressupostats els darrers anys, només 66 euros en inversions arriben a Catalunya” i que “l’únic que progressa a l’estat espanyol és l’espanyolisme ranci”

L’alcaldessa de Vic i presidenta del Consell Nacional, Anna Erra, ha fet una apel·lació a la unitat des dels diferents municipis i pobles d’arreu de Catalunya: “volem un país independent i si no ho fem junts, no ho farà ningú. Junts hem de ser imprescindibles per tirar endavant els pobles i municipis, escoltant les necessitats de la gent i estant al seu costat”. Una idea compartida per l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Tom Amat, que ha afirmat que, a Sant Sadurní, Junts ha cregut en la transversalitat “des del minut 0” i ha convidat la gent a sumar-se al projecte: “la porta està oberta a tothom que vulgui treballar pel futur del seu poble”. La diputada Ester Vallès també ha posat de manifest la força que tenen els municipis a Junts i que son claus per aconseguir la independència: “des dels municipis és on es comença a construir l’estat que volem. Sempre endavant i sense oblidar que des del món local, com vam fer l’#1O ho donarem tot per avançar en la independencia”.

El coordinador de la vegueria del Penedès, Robert Monzonis, ha posat en valor la feina que està fent el partit a la comarca: “estem treballant intensament perquè a l’Alt Penedès puguem tenir els millors serveis que ens mereixem. Amb aquest acte iniciem la primera empenta que ens portarà a consolidar el projecte a nivell municipalista”. Per la seva part, el coordinador de Junts a Vilafranca del Penedès, Ramon Calmet, ha reafirmat la transversalitat de Junts: “vam néixer amb voluntat transversal. La unitat és clau per assolir la independència i els objectius del municipi. Som un partit obert on tothom pot trobar el seu lloc“.

 

Vilafranca del Penedès, 19 de desembre de 2021.