Albert Batet, president del GRup parlamentari

Albert Batet: “Farem una oposició constructiva per defensar el nostre projecte davant del govern més dèbil de la història”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha exposat la nova orientació al Parlament en el nou context polític: “Farem una oposició constructiva i proactiva per defensar el nostre projecte polític davant del govern més dèbil de la història”. “Tenim 32 diputats i farem valer els nostres vots, amb exigència i responsabilitat en defensa de la solvència i de la independència”, ha explicat durant una roda de premsa.

Batet ha expressat que, des del grup parlamentari, “defensarem el nostre projecte de país amb tota la convicció i amb tota la determinació i ho farem escoltant la gent, escoltant tothom i, com sempre, des de la proximitat, humilitat i actitud de servei”

Per això, el grup parlamentari iniciarà, en coordinació amb el partit, una ronda de contactes amb organitzacions de la societat civil, amb agents socials i econòmics, amb grups parlamentaris i amb entitats cíviques i culturals, des d’una visió nacional i territorial.

“Serem més actius que mai davant del govern més dèbil que mai”, ha assenyalat el president del grup parlamentari. Batet ha recordat que és “un govern amb 33 diputats, sense l’aval de les urnes i sense la confiança del Parlament”. “Poden dir que és un govern que representa el 80%, però la dura realitat és que només té el suport del 21%”, ha destacat. A parer seu, “la poca responsabilitat del president i la gran debilitat del govern provoca una gran inestabilitat pel país”.

Un nou govern que no aposta per la independència

En aquest sentit, el president del grup parlamentari també constatat que “la composició del nou govern demostra que la seva aposta no és la independència, ni el mandat de l’1 d’Octubre”. “Aquest no és el projecte que els catalans van votar el 14F i, per tant, no és el projecte de la independència. Ara, visualitzarem amb més claredat quin és el projecte de Junts i la ciutadania podrà escollir amb claredat”, ha afirmat. 

Així mateix, Batet ha subratllat que, abans de parlar dels Pressupostos de la Generalitat per al 2023, el president haurà de presentar una qüestió de confiança i veure quines majories té per governar.