Albert Batet

Albert Batet: “Els pressupostos són una palanca de pressió que no podem desaprofitar. És imprescindible actuar de manera coordinada”

El president del grup parlamentari ha posat en valor que el Debat de Política General va evidenciar que l’Estat espanyol és un estat que no té plenes garanties democràtiques

El diputat Jordi Fàbrega celebra que aquest divendres s’obri l’oci nocturn amb una certa normalitat

 

En el marc de la sessió de control del Ple al Parlament, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, la necessitat que el conjunt de l’independentisme comenci a treballar per fixar una posició compartida en relació als pressupostos de l’Estat.

“Els pressupostos són una palanca de pressió que no podem desaprofitar. Considerem imprescindible actuar de manera coordinada com diu l’acord de Govern. I ho hem de fer amb tota la força”, ha manifestat Batet. Així mateix, pel president del grup parlamentari, ha destacat que el Debat de Política General celebrat la setmana passada va servir per “escenificar el ple suport al president Puigdemont, que l’Estat no té plenes garanties democràtiques i que l’indepentisme disposa d’una majoria del 52%”.

Gestió de la COVID

La sessió plenària també ha servit per analitzar la gestió i l’evolució de la cinquena onada de la pandèmia de Covid-19. Ha estat el diputat Jordi Fàbrega, qui ha mostrat la satisfacció perquè aquest divendres s’obri amb una certa normalitat el sector de l’oci nocturn. “És important que es faci amb el passaport Covid. Una mesura de seguretat que ens permet disminuir el risc de contagi”, ha dit.  

Finalment, Fàbrega ha traslladat al conseller Argimon la preocupació de com afectarà aquesta tardor la grip i ha demanat  saber com es planteja la gestió de l’assistència davant l’epidèmia de la grip i la resta de virus respiratoris. També ha demanat un reforç pressupostari en salut mental.