Albert Batet: “Aquesta és la legislatura del recuperem-nos de la crisi del coronavirus i del preparem-nos per construir la República Catalana”

El president del Grup parlamentari subratlla que “l’independentisme segueix més viu que mai i segueix determinat” malgrat els intents de repressió i persecució de l’estat espanyol

 

 

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que aquesta legislatura és “la del recuperem-nos i del preparem-nos; del recuperem-nos del sotrac provocat pel coronavirus i del preparem-nos per construir la República catalana”. Així ho ha apuntat Batet durant la seva intervenció en la primera sessió del ple d’investidura del candidat a la presidència de la Generalitat Pere Aragonès, que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda, en què ha destacat que aquest govern que compta amb  “l’aval ciutadà més ampli de la història per avançar cap a la República”, també haurà de liderar la sortida de la crisi sanitària i social.

 

 

En les eleccions del 14-F, ha recordat Batet, la ciutadania va demanar als partits independentistes que es posessin d’acord, “i ens hem posat d’acord. Avui tenim un acord per a una legislatura que ha de permetre que Catalunya tingui un govern independentista, fort i estable”. En aquest sentit, el president del Grup parlamentari ha afirmat que malgrat la repressió i la persecució de l’Estat, “si pretenia liquidar i fer desaparèixer els partits independentistes, la resposta ha estat un acord de legislatura i un acord de govern per fer possible la independència i assolir la República catalana”. “L’independentisme segueix viu i segueix determinat”, ha reblat.

 

 

Pel que fa a la sortida de la crisi, el president del Grup parlamentari ha mantingut que “ens pertoca prendre decisions valentes, solvents i eficients. Amb una mirada de present i de futur. Per protegir l’estat del benestar i per garantir la recuperació econòmica”, ha dit. És per això que el president del Grup ha instat a impulsar una agenda de reconstrucció i de transformació al servei del país i de la seva gent, que doni resposta als reptes econòmics, socials, climàtics, de digitalització, de paritat i de governança.

 

Vot de confiança amb la taula de diàleg

El president del Grup parlamentari ha recordat que, amb l’acord de govern assolit, Junts per Catalunya dona “una nova oportunitat sincera a la taula de diàleg, perquè arribar a acords és fer concessions”. “El nostre escepticisme no serà un impediment per treballar i participar lleialment en el procés de diàleg i negociació amb el Govern espanyol. Sempre hem dit que la millor solució per resoldre el conflicte polític és a través d’un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat”, ha afirmat.

 

 

 

Barcelona, 20 de maig de 2021