Albert Batet: “Amb els Pressupostos, ens hi juguem la legislatura del 52%”

El president del grup parlamentari reclama responsabilitat als tres grups independentistes per aprovar els comptes

Els president del grup parlamentari, Albert Batet, ha posat de manifest la necessitat d’aprovar els pressupostos amb els partits independentistes. “Amb els Pressupostos, ens hi juguem la legislatura del 52%”, ha afirmat durant la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès. En aquest sentit, ha manifestat que “no podem desaprofitar l’aval que representa tenir la majoria parlamentària independentista més àmplia de la història amb 74 diputats”. Per això, ha fet una crida “a la responsabilitat, que ens autoapliquem i que demanem a la resta de partits independentistes”.

Batet ha assegurat que el Govern de la Generalitat ha fet una bona feina de la mà del conseller d’Economia, Jaume Giró. “Són uns bons pressupostos, expansius, socials i transformadors que han de servir per impulsar la reactivació social i econòmica, per enfortir l’estat del benestar i per incentivar l’activitat empresarial” ha dit.

Preguntes dels diputats de Junts a la sessió de control

La sessió de control al Govern de la Generalitat també ha servit perquè els diputats de Junts per Catalunya formulessin tres preguntes als consellers. El diputat Josep Rius ha recordat que Catalunya necessita explicar al món la persecució judicial i política que pateix l’Estat. La diputada Elsa Artadi, ha denunciat que el govern espanyol fa servir els mateixos mecanismes que el PP i s’aprofita d’una justícia espanyola que està en contra del que va votar la ciutadania catalana. Finalment, pel diputat Joan Canadell, l’execució de les infraestructures a Catalunya per part de l’Estat, durant el primer semestre d’enguany, està entorn del 13%. Una xifra que fa pensar que de cap manera es complirà, un any més, el pressupost d’infraestructures a Catalunya.