7 i 8 de maig: Escollim la presidència del Consell Nacional i el Defensor de l’afiliat

Aquest divendres 7 i dissabte 8 de maig, celebrem un Congrés Nacional Extraordinari per escollir la presidència del Consell Nacional i la figura del Defensor de les persones afiliades. Per a la presidència del Consell hi ha una única candidatura, la d’Anna Erra, mentre que per a la figura de Defensor de l’afiliat hi ha les candidatures de Nereida Edo i Josep Pagès.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica entre la mitjanit d’aquest divendres 7 de maig i dissabte 8 de maig a les 11.30 hores, a l’espai de l’afiliat, “Junts, decidim”. Seguidament, hi haurà un acte polític telemàtic per clausurar el Congrés Nacional Extraordinari, que es podrà seguir pel canal de Youtube de Junts.

 

Què és la Presidència del Consell Nacional?

És la persona responsable de presidir el Consell Nacional, que és el màxim òrgan de decisió, debat participació i control, entre congressos. Entre d’altres competències, corresponen al Consell Nacional les responsabilitats de vetllat perquè es compleixin els acords i les línies estratègiques i polítiques aprovades pel Congrés Nacional, aprovar pressupostos, debatre i aprovar propostes de resolució de les persones afiliades, resoldre recursos del Defensor dels afiliats, aprovar els programes i les candidatures electorals, o aprovar els diferents reglaments del partit i normes de funcionament.

 

Què és el Defensor de l’Afiliat?

És la persona encarregada de vetllar pels drets, les garanties i les obligacions dels afiliats i d’atendre les seves reclamacions. Entre d’altres competències, té la de defensar els interessos de les persones afiliades i serà l’encarregada de fer un informe anual de les seves activitats.

Si en vols saber més sobre aquestes dues figures i sobre l’organització de Junts per Catalunya, pots llegir la Ponència organitzativa  i també el Reglament intern sobre l’elecció de la presidència del Consell Nacional i del Defensor de l’afiliat.

 

Continua el desplegament territorial

Just després del Congrés es començarà el període d’elecció dels consellers nacionals pel conjunt del territori. banda dels membres nats, que serien els integrants de l’Executiva i els càrrecs electes, com diputats del Parlament, també s’hauran d’escollir fins a un total de  92 consellers nacionals a tot Catalunya, que necessitaran, per optar-hi un 10% d’avals. Hi haurà un conseller nacional per cada 100 afiliats.

Finalment, l’Executiva del partit ha aprovat que es convoquin eleccions a 29 municipis més, seguint la implantació territorial del partit, coordinacions locals que no estan constituïdes, arreu del territori català, els propers 17 i 18 de maig. També hi haurà votacions per ratificar les modificacions en quatre coordinacions locals constituïdes: al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, a l’Alt Urgell, al Moianès i a Sant Cugat.