127 candidats concorren a les primàries per ocupar els primers llocs de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F

Per la demarcació de Barcelona, han presentat candidatura 70 persones; per la demarcació de Girona, 21; per la demarcació de Lleida, 20; i per la demarcació de Tarragona, 16

Un total de 127 persones afiliades i simpatitzats de Junts per Catalunya han presentat una candidatura per concórrer a les primàries de Junts per Catalunya que han de servir per configurar els primers llocs de les llistes de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer. Per demarcacions, a Barcelona opten a formar part de les llistes un total de 70 persones; per Girona, han presentat una candidatura 21 persones; 20 a la demarcació de Lleida i 16 a la de Tarragona.

Aquest dilluns 7 de desembre començarà la campanya electoral, que s’allargarà tota la setmana, fins diumenge 13 de desembre. Els candidats que rebin més suports a les eleccions, que se celebraran el cap de setmana del 12 i 13, ocuparan les primeres posicions de les llistes de cada demarcació. En concret, s’escolliran les persones que ocuparan els tres primers llocs per les circumscripcions de Lleida i Tarragona, i els quatre primers de Girona. En el cas de Barcelona, s’escolliran 8 persones per ocupar les posicions immediatament posteriors a la que ocuparà la candidata de Junts per Catalunya per presidir la Generalitat, Laura Borràs.  Cada afiliat podrà votar un màxim de 2 persones a Lleida i Tarragona, 3 a Girona i 6 a Barcelona.

Un cop tancada la votació, les candidatures s’ordenaran en funció dels vots que hagi obtingut cada candidat. Les tres persones més votades de Lleida i Tarragona, les quatre de Girona, i les 8 de Barcelona seran proclamades automàticament candidates a les llistes. L’Executiva Nacional pot modificar l’ordre per garantir la paritat i, si s’escau, l’ordenació en cremallera.

Barcelona, 6 de desembre de 2020