Villarejo reconeix a Nogueras que “Mas i Trias eren els enemics a batre”

L’excomissari assegura que “l’Operació Catalunya es va fer per neutralitzar l’independentisme i protegir la corona espanyola”

L’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, ha reconegut avui, a la portaveu de Junts, Miriam Nogueras, que “l’Operació Catalunya es va fer per neutralitzar l’independentisme”. Nogueras ha intervingut en la Comissió d’Investigació amb una bateria de preguntes per poder treure el màxim d’informació sobre la trama contra l’independentisme català. “L’objectiu de l’Operació Catalunya era clar i era disparar als principals pilars del catalanisme: el president de la Generalitat de Catalunya, el president Mas, l’alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, i fins i tot una institució històrica com el FC Barcelona”.

Nogueras ha preguntat sobre els inicis de l’operació. “Va ser a la reunió del 26 d’octubre del 2012, amb Cospedal i el seu marit, on es va donar el tret de sortida a l’Operació Catalunya? La coneixia Cospedal? L’Operació Catalunya estava dissenyada per la directiva d’intel·ligència?”. Villarejo ha respost a la primera pregunta dient que va ser abans, al mes de març o abril. Per aquest motiu, Nogueras, ha preguntat si l’Operació Catalunya estava directament o indirectament relacionada amb la directiva d’intel·ligència que es va aprovar el mes de març del 2012. Villarejo ha respost afirmativament i Nogueras ha insistit en el fet de si no li semblava estrany que encara avui es mantingui la mateixa directiva d’intel·ligència amb el govern socialista.

La portaveu també ha destacat la campanya que es va organitzar per desactivar l’independentisme. “Manté que el president del govern, Mariano Rajoy, el va felicitar per entendre que va triomfar l’Operació Catalunya a les eleccions del 25-N del 2012 en passar CiU de 62 a 50 diputats, desactivant així el pla del President Mas de convocar un referèndum de independència? Mas i Trias eren l’enemic a batre, no l’aliat de l’estat espanyol?”, ha preguntat Nogueras i tot seguit ha corroborat Villarejo.

En aquest sentit, la diputada també ha preguntat si “l’Operació Catalunya va servir per tapar els escàndols de la corona espanyola”.

En una reunió entre el comissari Villarejo i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, es desprèn la preocupació del ministre perquè transcendís la trobada. Una reunió que el ministre va negar en seu parlamentària i que Villarejo ha confirmat que es va celebrar.

Una altra trobada destacable que Villarejo ha confirmat és la mantinguda amb el magistrat de l’Audència Nacional, Fernando Andreu, que explicaven que havien “venut” una notícia falsa al diari “El Mundo” sobre el compte fals a Suïssa de l’alcalde Trias.

Davant les respostes del comissari Villarejo, Nogueras conclou l’existència d’una trama en què s’implica el govern, la policia patriòtica, els jutges patriòtics i els mitjans de comunicació patriòtics.

El tancament de la BPA

Una de les branques de l’Operació Catalunya és la que es coneix com la trama andorrana,  que va acabar  amb el tancament de la Banca Privada d’Andorra. Nogueras ha volgut incidir en el fet que el Ministeri de l’Interior va “enganyar” el FINCEN, una oficina del Departament del Tresor dels Estats Units, perquè emetés una nota que va acabar comportant el tancament de la BPA. “És així? Qui va fer l’apretada?” ha preguntat la diputada a Villarejo, que ha respost que havia estat la Guàrdia Civil.