Nogueras, sobre la llei d’Habitatge: “A cada llei aprovada a Madrid, Catalunya hi perd competències i recursos”

“ERC i el Govern de Catalunya han abandonat la defensa dels interessos dels ciutadans de Catalunya i es dediquen a fer seguidisme del Gobierno i el tripartit espanyol”, denuncia la portaveu de Junts al Congrés

 Junts alerta que la llei no garanteix ni els drets dels petits propietaris, que a Catalunya són el 85%, ni els de les persones vulnerables

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, i la diputada Mariona Illamola Dausà, han comparegut aquest dimecres en roda de premsa al Congrés i han denunciat que que “mai es tindrà una bona llei per a Catalunya si legisla el govern espanyol, i si ERC, Comuns i PSC cedeixen en tot i només son capaços de legislar en clau espanyola, regionalista i electoralista”.

Aquesta llei no soluciona els grans problemes de l’habitatge, i ho tenen clar tots ells. A més, s’ha incrementat la inseguretat jurídica sobretot als petits propietaris, que a Catalunya representen el 85%”, assenyalava Nogueras. La portaveu ha denunciat que aquesta llei no ha tingut el consens necessari, perquè “només s’ha negociat amb els socis de govern, i aquesta era una llei per negociar amb tots els sectors i agents, no només amb partits polítics”.

Nogueras ha recordat que a Catalunya ja es va aprovar una llei catalana per abordar la problemàtica de l’habitatge, que va ser tombada pel Tribunal Constitucional: “la llei Catalana va servir per poder, entre moltes altres coses, determinar quines mesures eren millorables, quines descartables i quines ens faltaven”.

La diputada Illamola Dausà, ha denunciat la invasió competencial i ha enumerat els articles de la Llei Catalana d’Habitatge que es veuen afectats per aquesta nova llei espanyola:

  • Art 16: principis d’habitatge protegit
  • Art 18: sobre les zones amb tensió
  • Art 19: Col·laboració i subministrament d’informació dels grans tenidors en zones tensionades. Determina la informació que ha de subministrar-se i el procediment a seguir
  • Títol III, dels parcs públics d’habitatge el qual estableix els criteris per ser PPV, així com els criteris orientadors per a la seva gestió i el seu destí.
  • Títol IV de mesures de protecció i transparència en les operacions de compra i lloguer que estableix la informació mínima en les operacions de compra i lloguer, i defineix la informació que podrà requerir-se amb caràcter mínim.

Finalment, la diputada Illamola Dausà ha assegurat que “des de Junts per Catalunya reclamem que ha de ser qui tingui les competències qui les exerceixi sense intromissions, i disposant dels recursos econòmics necessaris. Cosa que seria possible sense el dèficit fiscal que pateix Catalunya”.