Nogueras insta Sánchez a negociar perquè “el pas del temps no resol els problemes”

La portaveu al Congrés referma la posició de Junts al Consell Nacional: “ara Catalunya comença a cobrar i es cobra per avançat. Nosaltres no fem res a cambio de nada” 

 

La portaveu Miriam Nogueras ha instat a Pedro Sánchez a negociar perquè “el pas del temps no resol els problemes” i ha avisat al candidat socialista que “nosaltres no afluixarem ni rebaixarem demandes”. Nogueras ho ha dit al Consell Nacional de Junts, on ha refermat la posició del partit: “ara Catalunya comença a cobrar i es cobra per avançat. Nosaltres no fem res a cambio de nada” i que “mentre depengui de Junts, Catalunya estarà al centre de tot, sense renúncies i amb tota la fermesa”

Dimarts se sabrà si el català finalment és oficial a la Unió Europea, en aquest sentit, Nogueras ha dit que “veurem el nivell de credibilitat del PSOE i si Espanya, com ells asseguren, es fa escoltar a Europa. No ho fan per convicció, ho fan per necessitat”. Per la portaveu, “no es tracta de reformar Espanya, es tracta de no perdre la nació; de normalitzar l’ús de la llengua catalana i allò que només podem fer els catalans i ningú ho farà per nosaltres, que és fer una Catalunya rica, plena, pròspera i lliure”

En aquesta línia, la cap de Junts a Madrid ha assegurat que no pensen “retrocedir ni un milímietre en la defensa dels drets i llibertats”. La portaveu ha aprofitat el discurs per donar suport al conseller Miquel Buch i al servidor públic Lluís Escolà per la seva feina. 

En el Consell també ha intervingut el president Carles Puigdemont a través de video, que ha arrencat crits de suport al president i aplaudiments.

D’aquesta manera, Nogueras ha posat en valor la feina de Junts al Congrés: “hem aguantat i seguirem aguantant la posició, no com la resta de partits, perquè això no va d’encaix, ni de partit. Això va de país, de nació, de mentalitat d’estat i això va de relació igual a igual, que no serà mai igual a igual si per exemple es segueix mantenint vigent l’ordre directiva d’intel·ligència si ens situa al mateix nivell que els terroristes”

 

Mataró, 16 de setembre de 2023.