Nogueras: “El vot a Junts és l’únic que garanteix defensar Catalunya i parar els peus a PP i VOX”

 

 La candidata al Congrés assegura que aquestes eleccions “no són entre el PP o el PSOE sinó entre Catalunya i Espanya”

Junts ha engegat la maquinària de la campanya electoral cap al 23-J i una de les primeres parades ha estat a La Garriga, al Vallès Oriental. La candidata al Congrés, Miriam Nogueras ha assegurat durant l’acte que “només Junts pot defensar Catalunya i parar els peus a PP i VOX”. En aquest sentit, la candidata ha afirmat que “aquells que estan fent campanya dient que els has de votar a ells perquè sinó ve la dreta, ja van facilitar la investidura de Mariano Rajoy el 2016”. Nogueras ha afirmat que aquestes properes eleccions “va de Catalunya o Espanya. De retrocés, que és on ens porta cada dia l’Estat espanyol, o de progrés”. Nogueras també s’ha mostrat molt crítica amb el paper d’ERC a Madrid durant els darrers quatre anys. “Ha estat un fracàs”, ha afirmat. La candidata ha fet referència a la pèrdua de competències que ha patit Catalunya o el fet que el 2021 hagi estat l’any amb una de les execucions pressupostàries més baixes dels darrers anys.

Per la seva banda, el secretari general Jordi Turull ha afirmat que “aquestes eleccions arriben en un moment difícil i s’han convocat per pur tacticisme, en clau personal i de partit. Tot el que està fent Espanya en contra de Catalunya se’ns està fent molt llarg”. Turull s’ha mostrat molt crític amb el PSOE. “Els socialistes aquests dies venen amb la pell de xai ens diuen que està en joc la democràcia. Que estan en joc els drets i llibertats. Com tenen la barra de dir que estan en joc els drets i les llibertats? Quan parlen de drets, de quins drets parlen? Del dret a espiar-nos per ser independentistes? Del seu dret a qualificar-nos de terroristes a Europa perquè som independentistes i defensem la independència de Catalunya de manera pacífica i democràtica? Del seu dret a mirar cap a un altre cantó quan han sortit les atrocitats de lees clavegueres de l’Estat?”, ha assegurat el secretari general de Junts.

En la seva intervenció, el candidat al Congrés, Josep Pagès, ha explicat que durant aquests anys “s’ha fet molta feina. Ens han volgut esborrar del mapa. Hem rebut tota mena de meenysteniments i de menyspreus. Al president Puigdemont l’han vinculat amb Putin, els que se suposa que són a la nostra trinxera. També ho han fet amb la Miriam Nogueras. Som els únics que els fem por”.

En la seva intervenció, l’alcadessa de La Garriga, Meritxell Budó, ha dit que “és molt important qui governa a Catalunya i qui treballarà per Catalunya des de Madrid. En aquestes eleccions Catalunya s’hi juga moltíssim. Les cadires no quedaran buides, quedaran ocupades per unionistes. Per la seva banda, el candidat al Senat, Francesc Colomer, i fins fa poques setmanes alcalde de les Franqueses del Vallès, ha felicitat a Budó per a ver recuperat l’alcaldia de La Garriga. “Tot i a haver guanyat no puc ser alcalde.  Han passat per davant un govern que es diuen d’esquerres. A Les Franqueses s’han unit i ERC ha fet alcalde a un del 155. ERC, on vas? Quins pactes té amb el PSOE”, s’ha preguntat Colomer. “És un pacte de la fam”, ha corroborat.