Nogueras a Sánchez: “No som un problema polític, som una qüestió d’Estat”

“Si tot va tan bé com vostè ens ha explicat avui, perquè no m’explica perquè gairebé la meitat de les famílies catalanes té dificultats per arribar a final de mes” ha preguntat la portaveu al Congrés

 La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha denunciat aquest dimecres el greuge que pateix econòmicament Catalunya mostrant una imatge clarificadora dels 60.000 milions d’euros que podria disposar Catalunya sense espoli fiscal, davant dels 41.000 milions d’euros de la Catalunya amb espoli fiscal. “Aquestes son les xifres que vostès no volen que es coneguin i que intenten tapar amb la història del retrobament, les intenten tapar no contestant cap pregunta que li hem preguntat avui, ho intenten tapar amb lleis electoralistes, amb fum. Però això no ho poden tapar: la Catalunya autonòmica i la Catalunya Estat” recalcava Nogueras.

En la representació gràfica, la diputada Nogueras ha fet referència a les dues Catalunyes: “la semiajupida en la que alguns s’hi troben molt còmodes, i la Catalunya que es desplega, la Catalunya desacomplexada i de progrés”.

Per altra banda, i fent referència a la política internacional vigent del govern espanyol, Nogueras ha acusat Sánchez de “vulnerar sistemàticament els drets fonamentals amb espionatge a polítics, periodistes i advocats, cosa que incompleix tractats internacionals i ignora el dret europeu”. Per a Nogueras, “els valors que vostès venen són fum, com ho són també les 50.000 vivendes de la Sareb per a famílies necessitades. Les 50.000 i les que anuncien avui”.

La diputada ha criticat “les dues cares del govern d’Espanya” que es reflecteixen “en contradiccions”, com ara el cas d’Ucraïna. “Espanya no apareix a la llista dels països que han ofert més ajuda. Continuen sense explicar per què permeten que passin per aigües del seu regne el 20% de les exportacions de cru rus o per què permeten que, davant de les costes de Ceuta, Rússia mogui més de 1.400 milions d’euros diaris, diners que van destinats a finançar la capacitat militar russa”, ha assegurat Nogueras.

La diputada també ha criticat els acords entre el Marroc i l’Estat espanyol. “El Marroc dicta la política exterior del govern espanyol. És necessari un ministre d’Exteriors o d’Interior?”, ha preguntat a Sánchez.

Per altra banda, recordant l’arribada de Joan Carles de Borbó, el rei fugat, a territori espanyol, Nogueras ha denunciat que “mentre els corruptes poden tornar per participar en regates, després de passar per Londres per veure el club del règim, els polítics independentistes segueixen perseguits i exiliats”.

Al torn de rèplica, i contestant al president espanyol que es queixava per la constant menció al President Carles Puigdemont, Nogueras ha recalcat que “avui no he mencionat el president Puigdemont. Però me n’alegro que quan parlo de la vulneració de drets fonamentals per part de l’estat espanyol vostè se’n recordi del president Puigdemont, el president legítim de Catalunya”.