Laura Borràs: “L’estat espanyol ens ha imposat la data, però el resultat l’imposarem nosaltres”

La candidata situa la crisi sanitària com a prioritat i la independència com a ambició: “No podem tenir un govern que supediti la gestió de la pandèmia al que convingui al PSOE”

President Puigdemont crida a sortir a votar el 14-F: “Les urnes no ens fan por. La por la tenen ells, per si les urnes els donen els resultats que sempre els hi han negat”

Junts per Catalunya ha iniciat la campanya de les eleccions del 14-F aquest dijous al vespre en un acte telemàtic amb una múltiple connexió amb candidats repartits a 35 punts del territori i amb les intervencions del president Carles Puigdemont i la candidata a la presidència de la Generalitat Laura Borràs. Durant la seva intervenció, Borràs ha fet una apel·lació a sortir a votar el proper 14-F i a demostrar a l’estat espanyol “que creu que pot posar i treure presidents de la Generalitat, que això només ho podem fer els ciutadans de Catalunya. La data ens l’han imposat, però el resultat l’imposarem nosaltres”. “L’1 d’octubre van intentar que no poguéssim votar, ara intenten que no vulguem votar per por, però ho vam fer aleshores i ho farem sempre que hi hagi urnes. Si el 14-F hi ha urnes, votarem perquè no ens fan por les urnes, per què els de Junts per Catalunya no som els de la por, som els de la il·lusió, propostes i futur”, ha assenyalat.

D’altra banda, la candidata a la presidència de la Generalitat ha situat la crisi sanitària com a prioritat i la independència com a ambició: “No podem tenir un govern que supediti la gestió de la pandèmia al que convingui al PSOE. Salvador Illa no és el canvi, és una involució. Amb una autonomia sanitària no sortirem de la crisi, ho farem amb un govern independentista fort”.

En aquesta mateixa línia, el president Carles Puigdemont ha sentenciat que “ens ho juguem tot a les urnes, ho hem fet sempre. Les urnes no ens fan por, sabem que tenim a les urnes tots els catalans una força poderosíssima”. Per això ha urgit a fer front a la por que l’estat espanyol vol provocar, la por a la repressió, a sortir de casa per anar a votar: “La por la tenen ells a les urnes i als seus resultats. Per això fa molt de temps que han renunciat a convèncer i ara espanten, per si les urnes els donen els resultats que sempre els hi han negat”.   

Finalment, Puigdemont també ha afirmat que la crisi sanitària és una prioritat i cal “plantar cara a la crisi que afecta els nostres fonaments. Necessitem recursos, eines i força institucional per plantar cara a la crisi com ho fan la resta de països del món, amb les mateixes condicions”. “Volem sortir de la crisi, ser lliures, tenim el dret com a poble a disposar dels recursos i les eines per decidir el nostre futur i això només ho podem fer amb gent que hi cregui de veritat”, ha dit finalment.

En l’acte, també han intervingut candidats i candidates repartits arreu del país, entre els quals els caps de llista de les diferents candidatures a Tarragona, Girona i Lleida:

  • Albert Batet: “Junts per fer presidenta la Laura Borràs i junts per ser els del president Puigdemont, els de l’1 d’octubre, els que no ens rendim. Això va de rendir-nos o continuar. Nosaltres som els de l’ambició, no ens resignem. El 14-F guanyarem”.
  • Gemma Geis: “Ens hi juguem molt en aquestes eleccions: quedar-nos en un estat caduc que no ens permet progressar o desenvolupar el nostre projecte. Ens hi hem de deixar la pell, comptem amb un gran equip. Compteu amb la força de Girona”.
  • Ramon Tremosa: “Tenim un missatge per vosaltres: aquest indret de Catalunya on hi ha terra, aigua, energies renovables, revolució digital, les persones de Lleida i l’Aran i el Pirineu són essencials. Endavant i visca Catalunya lliure”.

Sant Just Desvern, 28 de gener del 2021