Laura Borràs: “Ens envien a Salvador Illa com a solució, però solució a què? El que fan és la devolució d’un producte defectuós”

La candidata reivindica una gestió de la Covid “capaç, preparada, eficient i eficaç. Cal la fermesa i ambició per escardar aquest mur que sempre trobem al davant, que és l’Estat espanyol”

El President Puigdemont ha demanat comparar la solvència del conseller Ramon Tremosa i la incompetència “acreditada” del ministre Illa.

Junts per Catalunya ha celebrat un míting de campanya a La Seu d’Urgell, el conseller Jordi Turull; el cap de llista de Junts per Lleida, Ramon Tremosa; el president Carles Puigdemont i la candidata a la presidència de la Generalitat Laura Borràs. Durant la seva intervenció, Borràs ha criticat la decisió del PSOE de posar de candidat al ministre Salvador Illa: “Ens l’envien com a solució, però solució a què? El que fan és la devolució d’un producte defectuós”. És per això, que “se l’estan traient de sobre per incompetent”, per ser el pitjor líder sanitari de la UE en la gestió de la pandèmia. Per això, la candidata ha reivindicat una gestió de la Covid “capaç, preparada, eficient i eficaç. Cal la fermesa i ambició per escardar aquest mur que sempre trobem al davant, que és l’Estat espanyol”.

D’altra banda, el president Carles Puigdemont ha demanat comparar la solvència del conseller Ramon Tremosa i la incompetència “acreditada” del ministre Illa. “Vull que gent com el Ramon Tremosa, gent de solvència i amb una gran experiència, s’assegui amb els seus homòlegs espanyols per exigir, estirar i reclamar i reivindicar tot allò necessari per Catalunya”, ha dit. A més, el president Puigdemont ha urgit que Catalunya pugui gestionar directament la crisi de la Covid, perquè quan es gestiona des de l’estat espanyol, “sempre es discrimina Catalunya. És el sistema en si, que està pensat perquè Catalunya no rebi el que li pertoca. Quan reclamem tenir les eines d’un estat, la sobirania i la independència, és per això”.  

També ha intervingut en l’acte el conseller Jordi Turull, que ha fet una crida a omplir les urnes el proper 14-F i tornar a desbordar l’estat democràticament. “Aquests són els nostres mitjans, determinació, fermesa i voler persistir. I ara apel·lem, el 14-F, a omplir les urnes a favor de Catalunya”, ha cridat. Turull ha assegurat que el 14-F és un mitjà per legitimar democràticament la independència i ha afirmat que cal “deixar de parlar d’excuses, i començar a parlar d’eines per tirar endavant allò que vam començar per culminar l’1 d’octubre”.

Finalment, el conseller Ramon Tremosa ha contraposat la gestió del Govern de la crisi amb la gestió de l’estat espanyol. “Ara venen Pedro Sánchez i Salvador Illa i ens diuen que aquest Govern és un desgavell. Si Illa és president de la Generalitat farà com ha fet al Govern espanyol? No donaran ni un euro als sectors tancats per decisió d’una autoritat sanitària?”, ha sentenciat.

La Seu d’Urgell, 31 de gener del 2021