Junts lamenta la “indigència ferroviària” de l’Estat davant la nova avaria de Rodalies i reclama un gran acord de país per denunciar la situació a Madrid

El secretari general Jordi Turull, la portaveu al Congrés, Miriam Nogueras, i l’alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, critiquen la mala gestió del servei ferroviari i reclamen solucions

 

El secretari general Jordi Turull, la portaveu al Congrés, Miriam Nogueras, i l’alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, han comparegut avui davant l’Estació de França per denunciar un nou caos en el servei de Rodalies de Catalunya. El secretari general ha lamentat que “l’Estat ens té en la indigència ferroviària” i ha reclamat un gran acord de país amb alcaldes i agents econòmics i socials per denunciar la situació a Madrid. Turull ha lamentat que “no es pot repicar i anar a processó, ens sorprèn que hi hagi gent que avui s’escandalitzi per com estan les Rodalies i hagi donat suport a aquest engany pressupostari any rere any”

La portaveu Miriam Nogueras ha exposat la desinversió de l’Estat en infraestructures a Catalunya: en els darrers 15 anys s’han fet 84 km de vies noves a Madrid, 0 km de vies noves a Catalunya. De la inversió prevista d’Adif per a Catalunya, només se n’ha executat un 24%, a Madrid un 153%. Nogueras ha denunciat que només el 2022 hi ha hagut 525 incidències a Rodalies, i per això ha tornat a demanar que “governar vol dir batallar cada cèntim, cada competència i cada via que és dels ciutadans de Catalunya”

Per la seva banda, l’alcaldable de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha apuntat que la situació de l’R2 sud no és mala sort, sinó que és “mala gestió, és una autèntica presa de pèl” i ha exigit a Colau i Collboni que protestin i aixequin la veu per denunciar aquesta situació crònica de mala gestió i mal funcionament del servei. Per això ha reclamat el traspàs del servei de Rodalies, acompanyat dels diners del present i del futur. L’alcaldable ha denunciat les traves que ha ocasionat el govern municipal pels barcelonins i per a les persones de fora que venen a treballar a la capital: “estem dificultant l’entrada i la sortida de Barcelona. Necessitem un bon transport públic i el servei actual de Rodalies no és el que es mereixen els ciutadans de Barcelona”

 

Barcelona, 3 de maig de 2023.