Junts reclama al govern espanyol 10.000 milions d’euros perquè les pimes facin front a la factura elèctrica

“Ja que no ho va fer durant la crisi de la pandèmia, que l’estat espanyol deixi de collar a les pimes i autònoms i que ajudi, que pagui”, afirma la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras

La factura elèctrica s’ha triplicat des del passat mes de març

 

El grup de Junts al Congrés ha presentat les esmenes a l’articulat i a les seccions al projecte de Pressupostos Generals de l’estat espanyol.  Una de les esmenes més destacades és la que reclama que es compensi a les petites i mitjanes empreses amb 10.000 milions d’euros.

La invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha suposat que el context econòmic global passi per moments de crisi que afecten l’economia mundial però molt especialment a les petites i mitjanes empreses, que han vist com en els darrers mesos la factura elèctrica s’ha disparat. Davant d’aquesta realitat que està castigant un dels sectors més importants de l’economia catalana, Junts reclama en una esmena als pressupostos generals que es pagui a autònoms i a petites i mitjanes empreses amb un 30% del cost energètic de la factura (gas i electricitat) i amb un màxim de 750.000 euros per empresa.

L’esmena de Junts incideix en l’escalada de preus de l’energia i els costos que aquest augment està suposant per als emprenedors i empresaris que tenen serioses dificultats per tal de poder pagar les factures i que està provocant que molts d’ells no puguin tirar endavant els seus negocis. “La situació de molts autònoms i de petites i mitjanes empreses és molt greu i ja venia de molt abans perquè el govern de Sánchez ha demostrat incompetència i falta de previsió. Ara, n’hi ha molts que es plantegen tancar. PSOE i Podemos han d’acceptar aquesta esmena i el govern espanyol, pagar”, assegura la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras. “Ja que no ho va fer durant la crisi de la pandèmia, que l’estat espanyol deixi de collar a les pimes i autonòms i que ajudi, que pagui”, hi afegeix la portaveu.

De fet, un estudi recent de PIMEC revela que la despesa en la factura elèctrica de petites i mitjanes empreses  s’ha triplicat des del passat mes de març.

Junts ha presentat més de 350 esmenes al projecte de pressupostos entre les quals destaquen un fons d’ajuda econòmica per als ajuntaments perquè puguin fer front també a les factures elèctriques i que estaria dotat amb 6.000 milions d’euros, noves condicions per a les contractacions públiques o una partida extraordinària per cobrir els costos del tractament del càncer de mama metastàsic.

Madrid, 2 de novembre de 2022