Batet assegura que les eleccions municipals poden de ser una amonestació a la deriva del Govern del president Aragonès
El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha anunciat que Junts per Catalunya ha presentat més de 150 iniciatives parlamentàries davant la mala gestió generalitzada del Govern, una ineficiència que cada cop va a més, en més conselleries i sobre més qüestions. En aquest sentit, ha assegurat que “les eleccions municipals han de ser una amonestació a la deriva del Govern del president Aragonès, a la incompetència en la gestió, en la negociació i a la dependència amb l’Estat espanyol i el PSOE”.
La primera de les iniciatives presentades fa referència a l’acord que el Govern va subscriure durant l’última reunió de la taula de diàleg, el 27 de juliol de l’any passat, per tal que “el Govern espanyol sol·liciti a la presidència del Parlament Europeu que consideri el català com a llengua d’ús al ple”. “Des de Junts, volem saber quin és el contingut de la proposta enviada a la Mesa del Parlament Europeu, tant la sol·licitud que se li va fer, com la proposta perquè aquesta sol·licitud fos viable tècnicament i financerament”, ha assenyalat. Així mateix, Junts també reclama informació detallada sobre el pla de treball que va presentar la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el 16 de setembre, perquè tots els ciutadans de Catalunya es puguin relacionar en català amb les administracions espanyoles i europees.
A parer seu, “9 mesos després d’aquests anuncis, tenim la sensació que l’acord entre els governs d’Esquerra i del PSOE han quedat en paper mullat. Tot han estat paraules sense contingut i sense continuïtat. Un nou fracàs de la taula de diàleg”.
Encara en aquest punt, Batet ha lamentat que la justícia francesa hagi prohibit l’ús del català en els plens municipals de la Catalunya Nord.
Noves compareixences sobre el nyap de les oposicions
Batet també ha anunciat que el grup parlamentari ha demanat noves sol·licituds de compareixença per tal de saber tot el que va passar en les proves d’oposicions. “Les explicacions de la consellera Vilagrà no van ser suficients ni transparents”, ha dit. Per aquest motiu, ha demanat la compareixença del gerent de l’empresa Cegos, de la secretària general de la Presidència; la secretària d’Administració i Funció Pública; de l’exdirectora General de Funció Pública; i de l’exsecretari d’Administració i Funció Pública. En consonància, Junts obrirà una bústia de correu electrònic perquè totes aquelles persones que van patir retards, cancel·lacions d’exàmens o fins i tot, dificultats per garantir el seu anonimat, rebin suport i ajuda. Tot i les peticions de compareixences, el president del grup parlamentari no ha descartat “una comissió d’investigació en funció de la informació que es rebi”.
Explicacions pel pèssim servei de Rodalies
Pel que fa al pèssim servei de Rodalies, Junts ha entrat més d’un centenar de preguntes al Departament de Territori per tal de tenir tota la informació sobre la ineficiència del servei de Rodalies. Així mateix, Junts vol saber si, com apuntava diumenge un mitjà de comunicació, el conseller de Territori, Juli Fernández, va amagar les dades que ADIF trasllada a la Generalitat sobre les incidències a Rodalies. “Parets de vidre. És curiós que el Govern que amaga dades, per amagar la seva incompetència en altres temes, vulgui abanderar el greuge de Rodalies, quan són els que teòricament els havien aprovat en la seva negociació dels Pressupostos de l’Estat”, ha subratllat. Per tant, considera que “a la incompetència d’amagar dades, s’hi afegeix la incompetència en la negociació amb el Partit Socialista”.
Petició perquè el Govern compleixi amb les residències
Batet també ha recordat que la pandèmia va posar sobre la taula la debilitat del sistema. Per això, es va acordar un augment del 4% de les tarifes de la cartera de drets socials i l’increment figura en els Pressupostos de la Generalitat i, “des de Junts per Catalunya, vam donar suport a una moció perquè l’increment de les tarifes sigui efectiu a l’abril”. Tot i això, el Govern afirma que tot just estan redactant l’ordre sobre l’increment de les tarifes i, per tant, vol dir que les residències potser no començaran a cobrar aquest augment fins després de l’estiu. “Demanem al Govern que compleixi amb el que ha aprovat al Parlament, que no deixi de banda el sector residencial i que apliqui amb urgència l’increment, i que ho faci amb caràcter retroactiu”. “En comptes de prometre residències a canvi de vots, el Govern hauria de fer efectiu el finançament a què s’ha compromès amb les residències”, ha sentenciat durant la roda de premsa.
Posar en valor l’estratègia del regadiu en l’activitat agrícola
En referència a la sequera, Batet ha anunciat que Junts per Catalunya segueix actuant amb responsabilitat davant la crisi de la sequera. Per això, hem presentat una moció que es debatrà al proper ple per tal de posar en valor la importància estratègica del regadiu en l’activitat agrícola catalana. “És una eina imprescindible per a la sobirania alimentària i la prosperitat del país, i per a l’arrelament del món rural”, ha indicat.
En definitiva, davant la incompetència del Govern en la negociació per fer possible el català a Europa; davant el desgavell d’un govern que no sap ni organitzar unes oposicions correctament; davant d’un govern que amaga dades als ciutadans sobre la gestió de Rodalies; davant d’un govern que prometia residències a canvi de vots i no fa efectiu el finançament de les residències; i davant d’un govern que no lidera la lluita contra la sequera; el que pertoca fer als catalans i catalanes és fer una amonestació al president Aragonès i al conjunt del Govern perquè així no es pot seguir i les eleccions municipals són un moment oportú per amonestar el president Aragonès.