Junts presenta esmenes a la reforma penal de la malversació i els desordres públics “per corregir un error anunciat”

El Tribunal Suprem continua aplicant el delicte de malversació amb conseqüències penals molt greus

 “Creure que el PSOE vol desjudicialitzar la política, mentre l’advocacia de l’Estat continua asseguda a les causes contra l’independentisme i no hi ha amnistia, és d’il·lusos”, assegura la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

Junts al Congrés ha presentat esmenes a la reforma penal de la malversació i els desordres públics. La formació ja va votar en contra de la reforma i considera que es tracta “d’un error anunciat”.“Creure que el PSOE vol desjudicialitzar la política, mentre l’advocacia de l’Estat continua asseguda a les causes contra l’independentisme i no hi ha amnistia, és d’il·lusos”, assegura la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras. En aquesta mateixa línia, el diputat Josep Pagès, assegura: “Junts ja va alertar des d’un principi que aquesta reforma era un error i el Suprem ho ha confirmat”.

Junts considera que és moment d’esmenar l’errada comesa. “Ara cal que els responsables, ERC i PSOE, reconeguin l’errada i això passa per donar suport a les nostres esmenes”, hi afegeix Pagès. “De fet, nosaltres, vam estar en contra de la reforma perquè suposava admetre que l’1-O va ser delicte. En canvi, amb la redacció que proposem es tanca la possibilitat d’interpretació repressiva dels jutges tant per la malversació com per els desordres públics”, conclou Pagès.

Per Junts, la reforma s’ha demostrat fallida perquè el Tribunal Suprem continua aplicant el delicte de malversació amb conseqüències penals molt greus.