Junts presenta 72 esmenes als Pressupostos de la Generalitat pel Camp de Tarragona

Batet insta Esquerra a dir, a Tarragona, si vol i si executarà el projecte del Hard Rock a la Costa Daurada

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, la portaveu, Mònica Sales, i el president de Junts a la vegueria del Camp de Tarragona, alcalde de les Borges del Camp i diputat, Quim Calatayud, han presentat les 72 esmenes als Pressupostos de la Generalitat al Camp de Tarragona. “Volem corregir els pressupostos del tripartit per reforçar tots els actius i totes les potencialitats del sud de Catalunya perquè això es traduirà en més progrés i més benestar per als ciutadans del Camp de Tarragona”, ha afirmat Batet aquesta tarda a Tarragona.

A parer seu, els Pressupostos “ni donen resposta a totes les necessitats dels ciutadans, en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència”. També ha advertit que “el pressupost serveix per fer autonomisme i nosaltres volem un pressupost per fer més país”.  

En aquest sentit, Batet ha ressaltat que “les més 800 esmenes presentades per al conjunt del país demostren que hi ha una alternativa al tripartit. Som l’única alternativa per treballar per la solvència i fer possible la independència”.

“Junts per Catalunya som els de la Catalunya del sí. En canvi, el tripartit és la Catalunya del no, del no sabem o del ja veurem. És a dir, la nova versió del Dragon Khan”, ha advertit. En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha instat el partit del president Aragonès a definir-se sobre el projecte del Hard Rock: “ERC ha de dir, aquí a Tarragona, si vol o no vol el Hard Rock, si el farà o no el farà”, ha subratllat. 

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha assegurat que al llarg d’aquests mesos “Junts per Catalunya hem defensat una fiscalitat justa. Considerem que cal ajustar aquesta càrrega impositiva a la ciutadania en el context econòmic que estem vivint”. “No podem cargolar la ciutadania amb més impostos perquè el dèficit fiscal de 20 milions d’euros anuals ja castiga prou els catalans”, ha recordat Sales. Per això, Junts per Catalunya proposa rebaixar la pressió fiscal deflactant l’IRPF per aquelles rendes més baixes; abaixar el tram autonòmic més baix de l’IRPF; revisar l’Impost de successions per arribar a bonificar el 99% les adquisicions per causa de mort en familiars de primer grau, i promoure incentius fiscals per als residents en poblacions amb un alt índex d’envelliment o amb risc de despoblament.

Per la seva banda, Quim Calatayud ha repassat el contingut de les esmenes relacionades amb els municipis del Camp de Tarragona. 

En matèria de desenvolupament econòmic, Calatayud ha recordat la necessitat de garantir l’aprovació del Pla Director Urbanístic del Hard Rock el 2023. Calatayud ha plantejat que “com a ciutadà del Camp de Tarragona m’agradaria saber quina és la postura d’Esquerra Republicana” i si no volen fer una aposta històrica pel sector turístic “que donin explicacions als alcaldes de la zona, al sector empresarial i les persones compromeses amb aquest projecte”. Així mateix, ha recordat “que si tenen una proposta, que l’expliquin”.

El diputat també s’ha referit a la partida de 4 milions d’euros per la construcció del nou centre d’empreses REDESSA CEPID de Reus. 

En l’apartat de mobilitat, Calatayud ha ressaltat d’aposta de Junts per la construcció dels accessos a Masboquera i Masriudoms de la C-44 en el tram entre Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, i la d’una rotonda entre Riudoms i Montbrió al pas per la T-310. Junts també ha presentat una esmena per avaluar les necessitats de freqüències de trens amb Barcelona. 

Pel que fa a drets socials, Junts ha registrat esmenes per reforçar el sistema sanitari que es concreten amb els 2 M€ per la construcció del CAP al barri del Carme de Reus, els 2 M€ per a l’execució de l’agrupació dels serveis sanitaris d’assistència primària i nou hospital comarcal Pius de Valls, i l’ampliació del CAP de Montblanc.

En matèria educativa, Junts aposta per la construcció de la nova facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili al campus Bellissens de Reus i l’ampliació de l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp. 

Relatiu a la sostenibilitat, Junts proposa la construcció i ampliació de depuradores per la millora i accés al cicle de l’aigua. Finalment, en el capítol de cohesió territorial, Calatayud s’ha referit al Pla de Camins per les comarques de Tarragona i pel fons per la regularització d’urbanitzacions.