Junts, PNB i PDeCAT compareixen conjuntament per denunciar la invasió de competències en la Llei de l’habitatge

És una llei que desautoritza el Govern de Catalunya. L’Estat espanyol marcarà les polítiques, el criteri i el model”, assegura la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras

Junts, el PNB i el PDeCAT al Congrés, han denunciat que la Llei d’Habitatge ataca les competències vigents a Catalunya i a Euskadi. La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, juntament amb els portaveus del PNB i el PDeCAT, Aitor Esteban i Ferran Bel, han comparegut aquest dijous en roda de premsa al Congrés i han denunciat que la nova llei “és una invasió competencial flagrant ”.

“És una llei que desautoritza el Govern de Catalunya a l’hora de gestionar les pròpies competències, una llei que marca com i quan exercir les competències i quin criteri hem d’aplicar. L’Estat espanyol marcarà les polítiques, el criteri i el model”, ha assegurat Nogueras. La portaveu ha denunciat que aquesta llei no ha tingut el consens necessari. “Pedro Sánchez sap que no és una bona llei i per aquest motiu anuncia milers de pisos. Pisos que no veurem. El que ens agradaria saber són quants pisos s’han construït els darrers cinc anys i el perquè ha esperat al final de la legislatura a tractar, i no solucionar, un tema social tan greu”, ha afegit la diputada.

Nogueras ha recordat que a Catalunya ja es va aprovar una llei catalana per abordar la problemàtica de l’habitatge, i que va ser tombada pel Tribunal Constitucional: “han entrat a casa nostra per imposar el criteri. Un criteri que és contrari a les lleis europees. I ho han fet sense forçar la porta. La porta els hi ha obert ERC”.