Junts per Catalunya se solidaritza amb Julian Assange i desitja que sigui jutjat al Regne Unit

Junts per Catalunya expressa la seva solidaritat amb Julian Assange i expressa el seu desig que sigui jutjat al Regne Unit. Se l’acusa de “terrorisme” per difondre informació, quan aquests fets s’emmarquen en la defensa de la llibertat d’informació i expressió, que són drets fonamentals bàsics i per tant haurien de prevaler. El punt central hauria de ser si la informació és certa o no. L’acarnissament en el tracte humà i el “lawfare” que s’han practicat contra ell no fan sinó incrementar la nostra empatia envers la seva situació. 

Sense entrar en el fons de les causes que defensa Assange, sempre tenim present que en moments difícils pel nostre país es va posicionar públicament a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya, amb tota la potència de la seva veu, i que aquesta defensa li va suposar represàlies personals mentre era refugiat a l’ambaixada d’Equador a Londres. 

Per sort per Assange, la decisió correspon al Tribunal Suprem del Regne Unit, i no pas d’Espanya. Confiem que la justícia resoldrà en defensa dels drets fonamentals. La democràcia i els drets humans no passen per un bon moment al món: defensem-los.