Junts per Catalunya recull 52.459 avals per presentar-se a les eleccions del 14-F

Laura Borràs: “Llegim aquesta altíssima participació com un preludi del que serà una gran victòria el 14-F amb la suma de tots els que ho fem possible”

Junts incorpora membres de Moviment d’Esquerres a les seves llistes per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F

Junts per Catalunya ha recollit un total de 52.459 avals per poder-se presentar a les eleccions del Parlament de Catalunya del 14-F, gairebé deu vegades més del 0,1 % necessari del cens electoral de cada circumscripció. La candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha celebrat aquesta “gran mobilització” que ha comportat la recollida de signatures que s’ha fet entre els dies 27 de desembre i el 3 de gener a més de 150 punts arreu del país:  “Arreu del país hi hagi hagut paradetes, voluntaris i gent donant-nos suport. Havíem d’aconseguir 5.600 avals per concórrer a les eleccions i n’hem aconseguit més de 52.000. És un exercici de demostració d’il·lusió, de ganes de participar i que Junts sigui a les eleccions del 14 de febrer”. Davant d’aquestes dades, Borràs ha agraït a totes les persones voluntàries que ho han fet possible i a les que han donat suport, i ha assegurat que “llegim aquesta altíssima participació com un preludi del que serà una gran victòria el 14F amb la suma de tots els que ho fem possible”.

Laura Borràs ha fet públiques les dades en una roda de premsa telemàtica, on també s’ha anunciat un acord polític amb Moviment d’Esquerres, pel qual membres d’aquesta formació s’incorporaran a les llistes per a les eleccions del 14-F amb la voluntat de “seguir sumant per avançar amb un mateix objectiu: la República catalana”. Laura Borràs ha assegurat que a “Junts per Catalunya seguim sumant com a formació central, com a formació que el que vol és mostrar aquesta transversalitat, som punt de trobada de tothom que vulgui ser part de l’independentisme”.

Sobre l’acord polític, Borràs ha destacat que “a Junts hi cap tothom que vulgui treballar per la independència, des de totes les tradicions ideològiques, sense que calgui renunciar a res i aspirant a tot” i que es demostra que Junts per Catalunya “som un partit nou amb voluntat de ser central i transversal”.

En la mateixa línia, el coordinador nacional de Moviment d’Esquerres, Josep Serra, ha expressat que la seva formació política s’uneix a la llista de Junts per concórrer a les eleccions del 14-F per dos motius: “la unitat i la transversalitat”. I ha defensat que “després de tres anys de repressió continuada de l’Estat, avui és més important que mai renovar aquesta unitat amb totes les forces independentistes”. I de la mateixa formació, Jordi Serra, ex alcalde socialista de Sitges, que s’incorpora a la llista per Barcelona de Junts, ha agraït l’oportunitat i ha subratllat que s’hi suma amb “ideologia fidel al socialisme i als principis que ens van inspirar d’autodeterminació de Catalunya”.

Barcelona, 5 de gener de 2021