Junts per Catalunya presenta al Congrés una iniciativa per instar el govern espanyol a autoritzar les farmàcies a fer testos ràpids d’antígens

La portaveu al Congrés creu que les farmàcies estan capacitades per poder realitzar aquests testos i sosté que seria una mesura que ajudaria a la descongestió dels sistemes de salut

Junts per Catalunya ha presentat una proposició no de llei perquè el Congrés insti al govern espanyol a autoritzar les oficines de farmàcies a fer testos ràpids d’antígens. En una roda de premsa al Congrés, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que seria una mesura “molt necessària i beneficiosa a nivell econòmic i social”, però que ajudaria també a descongestionar els sistemes de salut, que han hagut de gestionar una tensió assistencial molt elevada, també durant aquesta segona onada. En aquest sentit, ha remarcat que seria “injustificable” prescindir de la cooperació de les farmàcies a l’hora d’administrar aquests testos: “Poden ajudar a millorar la situació epidemiològica”.

Borràs ha defensat el paper central de les farmàcies durant la primera onada en la distribució de mascaretes als ciutadans, que en van repartir un total de 14. “És imprescindible que les farmàcies tornin a tenir aquest paper destacat, convertint- se en un element fonamental perquè la situació millori abans d’entrar als períodes de campanya de vacunació massiva”, ha reblat i ha assenyalat, a més, la seva presència arreu del territori. “Seria de gran ajuda per arribar a un percentatge molt gran de població, donat que el 99% de les poblacions tenen una farmàcia al seu propi municipi”, ha dit finalment.

Llei d’amnistia com a part de la solució del conflicte polític amb l’estat espanyol

La portaveu Laura Borràs ha defensat l’amnistia com a part de la solució política al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol, juntament amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així s’hi ha referit després que Junts per Catalunya, ERC i la CUP hagin presentat aquest dilluns al matí una proposició de llei al Parlament per reclamar al Congrés l’aprovació d’una llei d’amnistia. “No hi pot haver cap solució al conflicte polític mentre hi hagi presos polítics, exiliats i represaliats. L’amnistia ha de servir per derogar una repressió que pateixen milers de persones”, ha conclòs.

Barcelona, 14 de desembre de 2020