Junts per Catalunya fa una crida a la unitat el 23J per avançar cap a la independència

Albert Batet, al president Aragonès: “Estem davant d’una nova oportunitat que ha de ser més que una declaració d’intencions”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es manifestés ahir en la mateixa direcció que el secretari general de Junts, Jordi Turull, quan dilluns va proposar un front unitari independentista davant de la convocatòria d’eleccions a les Corts Generals espanyoles del 23 de juliol. “Li valorem molt positivament la rectificació. Estem davant d’una nova oportunitat que ha de ser més que una declaració d’intencions”, ha expressat Batet. 

En aquest sentit, ha fet una crida a fer un front independentista el 23 de juliol “per dir prou a la repressió, a Pegasus i al menysteniment que tenen tots els governs espanyols de PSOE i PP. Fem-ho per dignitat, per respecte, per guanyar, per Catalunya. President, lideri”, ha remarcat.

Durant la sessió de control, Batet ha recordat al president Aragonès que fa mesos que Junts per Catalunya l’ha anat avisant que cal un canvi de rumb, el mateix missatge que diumenge li van donar les urnes: “Només amb unitat podrem avançar cap a la independència”.  

Tanmateix, el president del grup parlamentari ha subratllat que no feien falta unes eleccions per adonar-se que calia un canvi de rumb amb què el conjunt de l’independentisme s’hagués estalviat situacions com el cessament del vicepresident Puigneró, la sortida de Junts del Govern o la negociació en solitari amb l’Estat de la reforma del Codi Penal sense consens.

“Li havíem dit per activa i per passiva. Ho hem de fer junts”, ha recalcat Batet. En aquesta línia, ha recordat les tres condicions de mínims que Junts va proposar a l’octubre per continuar al Govern i que van en la línia de fer un front independentista: “Primer, direcció estratègica. Segon, coordinació de l’acció política a Madrid. Tercer, treball conjunt a la taula de diàleg. I justament perquè vostè no va dir prou a Madrid, nosaltres li vam haver de dir prou”, ha sentenciat el cap de files de Junts al Parlament. 

Així i tot, Batet ha valorat molt positivament una rectificació que representa una nova oportunitat. “Ara bé, si la seva compareixença és una reacció purament pels resultats electorals del seu partit, no serà creïble. Una nova oportunitat ha de ser més que una declaració d’intencions”. En aquest sentit, ha fet una crida “a no cometre els mateixos errors i, sobretot, de centrar-nos en aportar solucions”.

Batet també ha aprofitat la sessió de control per traslladar, en seu parlamentària, el condol a familiars, amics i companys d’Esquerra per la mort del diputat Antoni Flores.