Junts per Catalunya dona el tret de sortida aquest 25J a un procés de 10 setmanes per donar forma i contingut al projecte polític

En cinc dies, 2.200 persones ja s’han afiliat en la setmana prèvia a l’inici del procés fundacional

 

Junts per Catalunya inicia el procés congressual de construcció del nou partit polític el proper dissabte 25 de juliol amb un acte telemàtic amb la participació del president Puigdemont, Jordi Sànchez, els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Toni Comín i Lluís Puig, i altres representants de l’espai. En una roda de premsa telemàtica, Elsa Artadi i Marta Madrenas, integrants del grup impulsor, han explicat el funcionament i el calendari del procés que s’inicia aquest dissabte. Madrenas ha destacat que el procés tindrà una durada de deu setmanes, el que permetrà “fomentar la participació de les persones, i que la presa de decisions es faci de forma desacomplexadament democràtica”.

 

Aquest dissabte 25 de juliol, un cop acabat l’acte inicial, se sotmetrà a votació de les persones afiliades un seguit de propostes i documents elaborats pel grup impulsor, i que establiran el règim de funcionament de tot el procés fundacional. “Cal que ens dotem de totes les eines més bàsiques, les mínimament imprescindibles, per poder treballar en la construcció del nou partit, de forma absolutament participada i democràtica, al llarg de les 10 setmanes que dura el procés”, ha afirmat Artadi.

 

Un procés de debat i participació 

Aquest dissabte també es dona el tret de sortida al procés de redacció de les ponències política i organitzativa, així com el procés d’elecció de la Direcció i l’estructura del nou partit. Segons ha explicat Artadi, al llarg de deu setmanes “els afiliats podran aportar les seves idees, comentaris i debats, respecte l’organització i el projecte polític del nou partit”. Per Artadi, el més rellevant d’aquest procés serà que s’incentivarà “el debat d’idees i la interacció entre les persones afiliades”. Artadi també ha informat que tot el procés es farà íntegrament per mitjans telemàtics, a través del web junts.cat. El debat de les ponències s’allargarà fins el dia 3 d’octubre, data en què el grup impulsor proposa que se sotmetin a votació de les persones afiliades les ponències que donaran forma i contingut al projecte polític.

 

Pel que fa a l’elecció de la Direcció del nou partit, el grup impulsor proposa que es faci l’elecció els dies 7, 8 i 9 d’agost. La proposta que se sotmetrà a votació aquest dissabte preveu que la Direcció estigui formada per una Presidència, fins a quatre Vicepresidències i una Direcció Executiva formada per una Secretaria General, una Secretaria d’Organtizació, una secretaria Econòmica i divuit membres més. Tots els càrrecs seran elegits democràticament i respectant el principi de paritat. 

 

2.200 afiliats en cinc dies

Madrenas i Artadi també han donat la xifra d’afiliats d’aquest nou projecte, que ja compta amb 2.200 persones en els cinc primers dies des que es van iniciar les inscripcions. Marta Madrenas ha destacat que aquesta xifra mostra un ritme de gairebé “500 afiliats nous cada dia”, una xifra que segons Madrenas “demostra el ferm compromís i les ganes de treballar pel país de la gent de Junts per Catalunya”. Així mateix, Madrenas ha fet una crida a sumar-se al nou projecte recordant que “aquest és un partit de portes obertes, inclusiu, tothom hi és convidat i benvingut. No tenim interès en saber quin és el seu origen si ve d’una afiliació política o d’una altra. El més important és que tots treballem pels mateixos objectius”.

Finalment, Artadi ha exhortat a totes les persones afiliades a participar de forma activa al llarg del procés, i ha sentenciat que “el dia 25 de juliol no acaba res, comença tot”.

Barcelona, 23 de juliol de 2020