Junts per Catalunya defensa que serà “el baluard del model lingüístic català”

Freixa alerta que la judicialització de la política acabi arribant a l’escola

La diputada de Junts per Catalunya Glòria Freixa ha assegurat aquesta tarda a Canet de Mar que “serem el baluard del model lingüístic català, un model d’èxit”. La portaveu del grup parlamentari a la Comissió d’Educació ha alertat del perill que la judicialització de la política acabi sent una judicialització de l’escola. “Creiem que cap tribunal es pot posar en la manera com ha decidit conviure un país. El model d’escola catalana sempre ha estat lloat a tot arreu”, ha declarat.

La diputada ha avisat que “no podem deixar soles les escoles” i ha fet una crida a defensar-les des del Govern perquè “està en joc un model de país”.  “Ens posem a disposició del departament d’Ensenyament per donar suport al model d’escola catalana que defensem tots”, ha assegurat. 

Freixa ha fet aquestes declaracions durant la manifestació “A Catalunya, l’educació en català”, que ha tingut lloc davant l’escola el Turó del Drac de Canet de Mar i que ha comptat amb el suport d’una delegació del grup parlamentari de Junts per Catalunya. A més de Freixa, hi han participat els diputats Francesc de Dalmases, Francesc Ten, Salvador Vergés i Judith Toronjo.