Junts per Catalunya arrenca dissabte a Granollers la precampanya per a les municipals amb una cinquantena d’actes per tot el territori

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, assegura que l’objectiu és “ser la primera força municipalista per tirar endavant el projecte polític de la independència”

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, en roda de premsa ha anunciat que aquest dissabte 23 d’octubre, a Granollers, es donarà el tret de sortida d’una cinquantena d’actes que farà Junts pel territori fins al mes de juliol de 2022. L’objectiu, segons la portaveu, és “ser la primera força municipalista per tirar endavant el projecte polític de la independència”. El lema de la campanya és “Junts, per Catalunya” juntament amb el concepte “Preparats” i en cada acte hi participaran dos dirigents nacionals i dos locals, del municipi o la comarca en qüestió. En el cas de Barcelona es faran els actes per districtes.  

Per altra banda, Artadi ha anunciat que Junts “ara mateix està lluny d’aprovar els pressupostos de l’estat” i ha tornat a insistir una vegada més en que l’independentisme vagi unit a l’hora de negociar els pressupostos.  Junts ha fixat tres línies vermelles per recolzar o no els pressupostos de l’estat. Per una banda, l’existència del fons extraordinari Covid, Artadi ha reclamat que per Catalunya caldria “un mínim de 1.500 milions d’euros per les conselleries de Salut, Educació i de Drets Socials”. La gestió dels fons europeus és una de les altres línies vermelles i finalment, la portaveu ha demanat que als pressupostos de l’estat incloguin una inversió en infraestructures “com a mínim del 19% que suposa del PIB de Catalunya”. En aquest sentit la portaveu ha criticat que “es fan moltes promeses, però tot queda paper mullat” i ha afirmat que hi ha un “deute acumulat” d’inversions a Catalunya i que aquesta manca d’inversions “afecta al creixement econòmic i les famílies”

La portaveu de Junts ha constatat que el president espanyol està en una “involució centralitzadora” i ha posat d’exemple la llei audiovisual espanyola, que no blindarà el català; la taula de diàleg, on Artadi ha afirmat que “quan el PSOE garanteix que el diàleg no trencarà la unitat d’Espanya està donant oficialment per tancada la negociació sobre el dret a l’autodeterminació”. I la negativa al traspàs de Rodalies a la Generalitat, que la portaveu ha afirmat “que per molta pluja de milions que prometen, és igual qui governi, sempre és el mateix,es marginació i en contra de Catalunya”

 

 

 

Barcelona, 18 d’octubre de 2021