Junts i ERC impulsen al Parlament la millora del servei d’autobusos interurbans a Barcelona

Registren una proposta de resolució a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori sobre la millora de la planificació i senyalització de les estacions de busos interurbans a la ciutat

 

Garantir una mobilitat sostenible i eficaç passa per un imprescindible reforç de la xarxa de transport públic, i aquest s’ha de fer amb visió metropolitana i de país. En aquest sentit, Barcelona esdevé peça clau en l’estratègia de busos interurbans de Catalunya en ser el principal node de mobilitat del país. Per això, els grups parlamentaris de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han registrat conjuntament una proposta de resolució a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori per millorar-ne el servei i així, potenciar-ne l’ús. 

En la proposta de resolució es demana que s’obri un debat entre el Departament de Territori i l’Ajuntament de Barcelona sobre la planificació i ubicació de les parades de bus interurbà a la ciutat, per tal que siguin atractives per l’usuari, estiguin ben comunicades amb metro/tramvia/bus urbà, i permetin una operativa eficient. La proposta de resolució ha estat signada, per part de Junts, per la portaveu del grup, Mònica Sales, i els diputats Elsa Artadi, Cristina Casol i Ramon Tremosa, i per part d’Esquerra Republicana, per la portaveu del grup Marta Vilalta i els tres diputats al Parlament per Barcelona, Ernest Maragall, Eugeni Villalbí i José Rodríguez.

També s’insta el Govern de la Generalitat a acordar amb l’Ajuntament de Barcelona una millora en la senyalització de les parades de bus, que inclogui una millora de la informació relativa a les línies, mapa de parades i línies interurbanes, amb una atenció especial a aquelles sortides de metro que tenen una parada de bus interurbà propera, com les estacions de Sants, Arc de Triomf, Urquinaona, La Sagrera, Sant Andreu, Tetuan i Hospital Clínic.