Junts exigeix a AENA que redueixi els lloguers dels establiments dels aeroports mentre duri la pandèmia

Els descensos en l’activitat aèria afecten particularment a les empreses i treballadors dels comerços i restaurants que operen a la xarxa d’aeroports

 

El grup de Junts per Catalunya al Congrés i Senat han registrat una Proposició no de Llei al Congrés i una moció al Senat perquè AENA redueixi el preu dels lloguers dels establiments dels aeroports mentre duri la pandèmia. En concret, la iniciativa de Junts insta a:

1. Excloure del Real Decret 35/2020 els arrendaments subscrits per AENA
2. Intervenir perquè AENA permeti als seus arrendataris fer front a unes rendes proporcionals a la reducció de passatgers mentre no es restauri el nivell de trànsit anterior a les crisis de la Covid-19
3. Instar AENA a no executar els avals de garantia als concessionaris fins que s’arribi a una solució de reequilibri. L’execució dels avals suposaria la insolvència de moltes empreses i la conseqüent pèrdua de milers de llocs de treball.

La iniciativa apunta que el 2020 es va produir la caiguda més gran en la demanda de passatgers de la història de l’aviació; només a l’aeroport del Prat el nombre de viatgers va baixar un 75%. Aquests descensos sense precedents en l’activitat aèria afecten particularment a les empreses i treballadors dels comerços i restaurants que operen a la xarxa d’aeroports gestionats per AENA, que donada la seva ubicació depenen exclusivament del volum de trànsit aeri per donar servei a clients i consumidors.

Madrid 12 de març de 2021