Junts denunciarà la situació de Catalunya durant la presidència espanyola de la UE

El partit ha celebrat una jornada de treball interparlamentària al Parlament Europeu

 

Junts per Catalunya aprofitarà la presidència espanyola de la UE, que serà el segon semestre del 2023, per denunciar la situació de Catalunya. Ho ha anunciat en roda de premsa el diputat europarlamentari, Toni Comín. El partit ha celebrat una jornada de treball interparlamentària al Parlament Europeu, encapçalada pel president Puigdemont i el conseller Comin, on hi han participat la presidenta Laura Borràs, el secretari general Jordi Turull i diputats del Parlament, el Congrés dels Diputats i el Senat.

En roda de premsa, Comín ha denunciat el doble estàndard de les institucions europees respecte: “la Comissió Europea està faltant el deure d’imparcialitat quan el seu informe sobre l’estat de dret d’aquest any no està posant sobre la taula el que el Consell d’Europa sí està posant, els tribunals europeus també. Ell risc greu vulneració drets fonamentals per part de l’estat espanyol”, ha afirmat. En aquest sentit, ha posat d’exemple la comissió de Pegasus: “el fet que no s’hagi aprovat la missió de la comissió sobre Pegasus a Espanya és una prova més del doble estàndard que practiquen les institucions europees, quan assenyalen Polònia i Hongria i mantenen silenci amb la justícia espanyola”.  

Sobre la situació de la llengua catalana a l’escola, s’ha referit a la reunió que va tenir Aragonès amb el comissari Reynders: “que el president de la Generalitat es reunís amb el comissari Reynders i el titular que surtis fos: “El comissari exigeix al president de la generalitat que compleixi amb el 25% de castellà”, va ser molt inquietant”

Per altra banda, sobre la gestió i l’execució dels fons europeus ha criticat que “una vegada més, com passa amb les inversions del Ministeri de Transports, l’execució de fons europeus demostra que no s’està dedicant el % que correspondria”

En roda de premsa, a més de Comín, també hi eren el president del grup parlamentari, Albert Batet, la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras i el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries.

 

Brussel·les, 7 de novembre de 2022.