Ramon Tremosa

Junts alerta que el Corredor Mediterrani pot col·lapsar poc deprés de la seva inauguració

El Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern de la Generalitat a redactar un informe que valori si el Corredor Mediterrani, tal i com l’està construint el Govern de l’Estat espanyol a Catalunya per mitjà d’un tercer fil, es pot col·lapsar al cap de poc temps de la seva futura inauguració.

La moció, presentada per Junts i aprovada per àmplia majoria, constata que el tercer fil ferroviari que construeix el Govern Espanyol a Catalunya com a Corredor Mediterrani, que obliga els trens de mercaderies a compartir les mateixes vies que els trens de passatgers, es pot col·lapsar al cap de poc temps d’entrar en funcionament. “És una infraestructura prioritària i obligatòria per llei de la UE. El tercer fil que el govern espanyol construeix a Catalunya es pot col·lapsar en pocs anys” ha apuntat el diputat de Junts, Ramon Tremosa.

El text aprovat pel Parlament també insta al  Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a finalitzar l’estudi que analitza el transport de mercaderies per l’interior a la demarcació de Tarragona. Demana que reservi la línia ferroviària actual de la costa, que travessa les poblacions més importants, només per a passatgers. D’aquesta manera, s’alliberaria el tràfic ferroviari de mercaderies, especialment les que són més perilloses de les ciutats més poblades.

Finalment s’ha acordat instar al ministeri que informi cada 9 mesos del desenvolupament i de l’execució dels treballs del Corredor Mediterrani a Catalunya per part del Govern de l’Estat espanyol, així com també, de l’execució de l’Agenda Catalana del Corredor Mediterrani de maig de 2022, a la Comissió d’Infraestructures. 

Llegeix el text de la moció aprovada: 

https://www.parlament.cat/document/actualitat/381115542.pdf