Jordi Sànchez: “Les urgències d’aquest país no es resolen només amb un acord d’investidura. El moment que viu Catalunya requereix un acord de legislatura”

El secretari general de Junts defensa el Consell de la República com “la direcció política compartida on debatre, generar consensos i definir l’estratègia per definir el camí per guanyar l’independència”

 

 

Catalunya necessita un  govern fort que doti d’estabilitat una legislatura que ha de servir per sortir de la crisi social i econòmica” i que “doni resposta a la voluntat del 52% de l’electorat que, amb el seu vot, va apoderar els partits independentistes per avançar clarament cap a la independència”. Així ho ha afirmat el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, en una conferència política que ha pronunciat avui a Barcelona.  Per a Sànchez “les urgències d’aquest país no es resolen només amb un acord d’investidura” sinó que ha defensat que “el moment que vivim requereix un acord de legislatura sòlid, que permeti una governabilitat efectiva i eficaç i no compromisos buits de continguts ni menys encara avals a cegues”. En aquest sentit, doncs, Sànchez ha afirmat que “a hores d’ara, aquest acord encara no és possible”. No obstant això, el secretari de Junts per Catalunya afirma que “ben aviat podrem arribar a aquest acord” que “garanteixi un Govern sòlid” i que “corregeixi els errors del passat”.

Reforçar el Consell de la República

 

Així mateix, el secretari general de Junts per la Catalunya ha defensat la necessitat de reforçar el Consell per la República i que esdevingui “l’instrument on s’ha de debatre i prendre decisions per definir el camí cap a l’embat democràtic amb l’Estat, per guanyar la independència” i que actuï com “una direcció política compartida per generar consensos entre els partits independentistes i definir l’estratègia a seguir en tots els àmbits d’actuació”

Sànchez també ha afirmat que Junts està disposat “a donar una nova oportunitat sincera i lleial a l’actual taula de diàleg”. Tot i que ha afegit que “l’actual credibilitat de la mesa de diàleg” reforça la necessitat de disposar d’eines que permetin seguir dia a dia els resultats de la taula i d’establir “criteris per avaluar de manera permanent i objectiva” els avenços que es puguin realitzar.

 

Barcelona, 23 de març de 2021