El vicepresident Jordi Puigneró presenta el CatVers, el metavers català: “és una oportunitat pel foment i la defensa del català en l’àmbit digital”

El nou espai virtual servirà per fer trobades, esdeveniments i sales d’exposicions

El vicepresident Jordi Puigneró ha presentat, juntament amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el president executiu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), Quirze Salomó, el CatVers, el metavers català. 

El CatVers és un espai virtual on es podran fer trobades, esdeveniments i sales d’exposicions. Amb ulleres de realitat virtual un pot entrar-hi des de casa, crear el seu propi avatar per entrar i tenir trobades immersives. És un espai pensat també per a totes les associacions catalanes que es puguin trobar també virtualment.

El vicepresident Puigneró ha assegurat que el CatVers és “un gran pas en la construcció de la nació digital catalana” i que el govern creu que significa “una oportunitat pel foment i la defensa del català en l’àmbit digital”. El vicepresident ha posat en valor aquest nou espai que assegura que “significa progrés, creació de nous ecosistemes de valor afegit i llocs de treball, i, sobretot, el posicionament de Catalunya en el món global des de la perspectiva nacional”

La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha celebrat la creació del CatVers: “Catalunya ha de desenvolupar un rol avantguarda en les tecnologies disruptives perquè és la via per fer el nostre model econòmic més resilient, tecnològic i empoderar el teixit empresarial”. Per la seva banda, el president executiu del Centre Blockchain de Catalunya, Quirze Salomó, ha assegurat que la tecnologia blockhain “serà l’eina d’aquests nous mons digitals que ens faran avançar com a societat i amb el #CatVers fem un pas més per la seva governança”

 

Barcelona, 10 de gener de 2022.