El president Puigdemont i el secretari general Jordi Turull es reuneixen a Waterloo amb la direcció del PNB per estrènyer les relacions i analitzar el panorama polític a l’Estat espanyol després del 23-J

A la trobada, que ha durat dues hores i mitja, hi ha participat el president de l’Euzkadi Buru Batzar, Andoni Ortúzar i el responsable d’organització del partit, Joseba Aurrekoetxea.

El president de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont, i el president de l’Euzkadi Buru Batzar, Andoni Ortúzar, s’han reunit aquest matí a Waterloo (Bèlgica) per estrènyer les relacions entre Junts per Catalunya i EAJ-PNB i analitzar el complex panorama polític que les eleccions generals del 23 de juliol han deixat a l’Estat espanyol. Les darreres eleccions han convertit en determinants els vots dels set diputats de Junts i els cinc del EAJ-PNB per a la conformació d’un govern a Espanya.

A la trobada, el president Puigdemont  i Ortúzar han compartit les posicions i expectatives amb què tant les dues formacions afronten aquest rellevant procés. La reunió d’aquest matí, que s’ha prolongat durant dues hores i mitja, és el primer contacte oficial que mantenen Ortúzar i Puigdemont. A la trobada també hi han participat el burukide responsable de l’Àrea d’Organització de l’EBB, Joseba Aurrekoetxea, i el secretari general de Junts, Jordi Turull.

La trobada s’emmarca en els contactes periòdics que mantenen les dues formacions i les dues parts han coincidit a qualificar-la de cordial i profitosa. A la trobada s’ha parlat de com intensificar i optimitzar les relacions entre els dos partits i entre Catalunya i Euskadi. Així mateix, també s’ha analitzat la conjuntura política actual, en un moment en que ‘els dos partits juguen un paper clau davant una eventual negociació per a la investidura que encara no ha començat’, han remarcat.