Francesc de Dalmases

Dalmases: “Cal una estratègia per consolidar l’acció exterior” 

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha lamentat la manca d’estratègia del departament d’Acció Exterior de la Generalitat. “Cal determinar amb exactitud on posem el focus, on consolidem la nostra presència i on fem les ampliacions” ha reivindicat el diputat.  

Dalmases ha manifestat que no té cap sentit que mentre el departament d’Acció Exteriors, dona per tancada l’estratègia d’acció de 2022, estiguin comprometent noves delegacions sense que formi part d’una estratègia que encara s’està definint i planificant. Dalmases ha fet aquestes declaracions després que la conselleria d’Acció Exterior hagi anunciat l’obertura d’una nova delegació a Colòmbia o que la delegació del sud-est europeu, als Balcans, passi a donar cobertura a Grècia. “Unes accions que no responen a una planificació concreta, ni a una justificació específica. Cap d’aquestes decisions anunciades figura a l’Estratègia Més Catalunya al Món” ha dit.

Per aquest motiu, Dalmases, ha alertat de com s’està gestionant la xarxa de delegacions a l’exterior. Quin és l’enfocament estratègic? Des d’on es fonamenta l’acció de govern del seu departament? ha preguntat a la consellera durant la interpel·lació del diputat de Junts a la consellera. 

Des de Junts per Catalunya es considera que, en la situació que ens trobem, on alguns volen donar per tancades les reivindicacions legítimes del poble de Catalunya, necessitem més que mai una acció exterior al màxim nivell institucional arreu del món. “I fa massa temps que estem veient que no s’està duent a terme la incidència política que això requereix” ha lamentat Dalmases.  

Per tant, segons el diputat, davant d’aquells que ens volen silenciar com a nació, sempre ens hi trobaran. “Perquè el compromís de Junts per Catalunya amb una acció exterior valenta i determinada té noms i cognoms. Noms i cognoms que no s’han rendit, ni amagat ni apartat”.

Finalment, el diputat ha estés la mà a la consellera d’exteriors per “refer una feina que va pel pedregar i que no ens podem permetre que es malmeti més”.