Cleries a Iceta: “La seva proposta per al retrobament és la suspensió del tercer grau dels presos polítics?”

“Tot i les pressions, el 42% del Parlament Europeu no es fia de la imparcialitat de la justícia espanyola”, ha apuntat

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts al ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, si “la proposta de Govern espanyol per al retrobament amb Catalunya és la suspensió del tercer grau dels presos polítics“. Cleries ha fet èmfasi en si “la persecució política malaltissa contra el president Puigdemont, la consellera Ponsatí, el conseller Comín i els exiliats, la querella contra la Taula de Parlament o les 115 causes judicials obertes per motius polítics des del 2017” formen part de la estratègia de Govern de Sánchez per al retrobament. El senador ha retret a Iceta que “tot això ho han fet de la mà de VOX, amb els quals cada vegada voten més coses, sobretot si és contra Catalunya“. “Tot i les pressions, ha dit, un 42% de el Parlament Europeu no es fia de la imparcialitat de la justícia espanyola“.

 

D’altra banda, Cleries ha retret al ministre que s’hagi arxivat el cas dels militars que parlaven de donar un cop d’estat i d’afusellar a 26 milions de persones. “El seu Gobierno segueix sempre a la mateixa pàgina, que és la de l’a por ellos i la del 155 “, ha lamentat. En el torn de rèplica, Cleries ha advertit a Iceta que “Pedro Sánchez encara no li ha fet el curset de qui depèn la fiscalia“.

 

A més, ha recordat que avui a Catalunya “el 52% de vots són independentistes, amb majoria absoluta en escons“. “El gran fracàs del 14F es diu unionisme perquè la ciutadania és conscient del gran engany de l’Estat espanyol cap als catalans, siguin o no independentistes“, ha afegit,