Carles Puigdemont: “Convertim Junts per Catalunya en el corrent central per protegir i fer possible el futur del país”

El president Torra i els presos polítics i exiliats reafirmen el compromís amb l’1 d’octubre i reiteren la necessitat de treballar per la independència i construir un país de progrés, cohesionat i modernitzador

 

Junts per Catalunya celebra de manera telemàtica el Congrés que dóna el tret de sortida al període d’elecció de l’estructura i del corpus ideològic de la formació

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a sumar-se al projecte de Junts per Catalunya, una proposta política “on sempre hi haurà les portes obertes a tothom qui comparteixi la necessitat d’anar plegats, de sumar per ser més fortsa l’hora de protegir i fer possible el futur del nostre país”. Durant la seva intervenció en el Congrés de Junts per Catalunya que s’ha celebrat aquest dissabte de manera telemàtica, el president ha insistit en la importància de la unitat i ha explicat que l’aspiració de Junts per Catalunya és reforçar l’aliança “dels qui som al mateix bàndol, dels qui lluitem contra el mateix adversari, que no s’atura en la seva escalada repressiva”.

En aquest sentit, ha obert les portes a totes les persones que comparteixin els mateixos objectius i a tothom qui comparteixi la necessitat d’anar junts, “de sumar per ser més forts, d’enfortir-nos internament per arribar al final de tots els objectius que ens marquem. A convertir-la en el corrent central d’un país que és divers, plural”“La república, el país que volem construir, o és de tots o no pot ser de ningú”, ha reblat.

El president de la Generalitat Quim Torra també ha participat en el congrés i ha remarcat la urgència de treballar per la independència de Catalunya: “La crisi de la Covid-19 ha demostrat que necessitem més recursos i més sobirania. Tenim un compromís amb els ciutadans, pel bé de tothom, per la salut i el benestar, necessitem la independència”. Quim Torra també ha fet una crida a estar preparats per respondre al salt que va representar l’1 d’octubre: “Tot el suport, tota la fermesa, tot el patriotisme i tota la fidelitat al poble de Catalunya”.

Compromís amb l’1 d’octubre i aposta per la unitat estratègica

Els presos polítics també han fet apel·lat a la unitat estratègica dels partits independentistes per construir un país modern, compromès i que respongui a l’esperit de l’1 d’octubre. Pel conseller Quim Forn, Junts per Catalunya és “el partit que ha d’esdevenir el pal de paller de l’independentisme català. Només amb partits polítics forts assolirem la Catalunya lliure, pròspera i justa que anhelem”. Una Catalunya avançada, d’una agenda modernitzadora potent, de progrés i justícia, “compromesa amb l’economia verda, digitalitzada, sempre amb benefici d’homes i dones del país. Junts farem la llibertat d’aquest poble”, com ha destacat el conseller Josep Rull.

D’altra banda, el conseller Jordi Turull ha rcordat que ni la resignació, ni la renúncia han format mai part del diccionari polític de Catalunya: “Per això soc avui aquí, em sento compromès amb l’1 d’octubre. Perquè per un objectiu tant ingent , tant noble, tant pacífic i tant democràtic com la independència de Catalunya va la pena ser-hi”.

Jordi Sànchez ha assegurat que Junts per Catalunya ha de ser el partit de tot un poble compromès amb el projecte d’una comunitat més pròspera i forta. “Creiem en un estat que tingui capacitat de redistribuir, de donar cohesió, de donar les garanties per un progrés progressiu i permetre que l’economia creixi. Junts és el partit de tots i ho farem, ho farem junts i guanyarem la independència”, ha dit. 

Finalment, la consellera Meritxell Borràs ha defensat una Catalunya moderna, feminista, progressista que vetlla pel benestar de les persones. “Només pensant en el conjunt tindrem aquest futur que volem tots nosaltres”, ha dit.

Junts per Catalunya, un projecte de futur, també a l’exili

El conseller Lluís Puig ha desitjat que aquesta nova eina que avui comença “es comprometi a fons amb la cultura i la llengua catalanes”“Seguirem fent pinya en el recolzament del nostre teixit associatiu i hem d’estar a les persones creadores i emprenedores de totes les arts”, ha apuntat. 

També l’eurodiputat Toni Comín ha apostat per la unitat com la manera més clara de resistir contra la repressió. “La unitat és l’única manera de guanyar, és una condició de la victòria. Junts és l’espai polític d’aquells que creiem que convé que aquesta unitat”, ha dit. 

Junts per Catalunya, un projecte present a totes les cambres 

En l’acte han intervingut un grup d’electes de Junts per Catalunya al Govern, al Parlament i al Congrés i Senat. La consellera de la presidència Meritxell Budó ha assenyalat que “som avui aquí per construir un país millor per tota la gent que hi viu”; el president del Grup parlamentari Albert Batet ha assegurat que des del Parlament “hem preservat i preservarem les nostres institucions davant els atacs constant de l’estat espanyol”; la diputada Gemma Geis ha demanat anar “junts per lluitar pels drets i llibertats i per aconseguir la independència”. També l’alcaldessa de Vic i diputada Anna Erra ha defensat la voluntat de “suma, proximitat i compromís amb els poble si ciutats de Catalunya. Treballant pel progrés i un millor benestar pels ciutadans”.

Des del Congrés, la portaveu al Congrés Laura Borràs ha defensat Junts per Catalunya com el partit “que ens permetrà fer el pas definitiu cap a la independència”

Des del Senat, el portaveu Josep Lluís Cleries ha assegurat que des de Madrid “centrem la nostra acció política en les persones, fent una societat inclusiva, acollidora i cohesionada”; la senadora Assumpció Castellví ha destacat que “treballem per fer realitat la República catalana”.

Finalment, l’exconsellera de Salut Marina Geli ha remarcat que “som militants del partit de la unitat, de la diversitat i del partit de la suma”. La secretaria general de la Joventut Nacionalista de Catalunya Judit Toronjo ha reblat que “som els joves independentistes d’aquest país i no ens cansarem de treballar pels nostres drets com a col·lectiu”

Barcelona, 25 de juliol de 2020