Albert Batet

Batet sobre la remodelació del Govern: “No serà suficient per capgirar la seva deriva sense rumb” 

El president del grup parlamentari recorda que fa mesos que diu al president que l’Executiu no funciona i, en les eleccions municipals del 28 de maig, també li va dir la gent a les urnes

El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assenyalat que “la remodelació del Govern del president Aragonès no serà suficient per capgirar la seva deriva sense rumb”. En aquest sentit, ha subratllat que Junts “fa mesos que li diem que el Govern no funciona i, en les eleccions municipals del 28 de maig, també li va dir la gent a les urnes”. Per això, ha manifestat que “un simple canvi de consellers no arreglarà els greus problemes  de fons que té el seu govern, que són de difícil solució”.

En primor lloc, el president del grup parlamentari ha remarcat l’enorme debilitat del Govern. “Perquè canviïn els consellers no vol dir que deixin de ser un govern dèbil”, ha manifestat. En aquest sentit, ha afirmat que amb 33 diputats no es pot governar un país i encara menys d’esquena al Parlament. “Voler governar qualsevol institució només amb el 21% dels vots no té cap recorregut. Sols no se’n sortiran” ha reiterat.  

Pel màxim dirigent del grup parlamentari de Junts, el segon problema de fons del Govern és la mala gestió generalitzada del conjunt del Govern. “Ho hem vist amb la incapacitat d’organitzar unes oposicions, l’ús partidista de les institucions o les polítiques d’educació que han aconseguit que Catalunya sigui líder a Europa en abandonament escolar”, ha lamentat. 

A parer seu, la credibilitat i la confiança és el tercer greu problema de fons de l’Executiu. “L’incompliment dels acords és l’arrel dels problemes del seu govern, començant amb els pactes de la seva investidura amb Junts i la CUP”, ha reblat. En aquesta línia, ha apuntat que “si el president Aragonès hagués assumit el lideratge i hagués complert els acords, el Govern no hauria agafat aquesta deriva sense rumb i no s’hauria quedat sol”.

Finalment, Batet ha refermat la predisposició de Junts per refer la unitat de l’independentisme per dir prou a la repressió, a Pegasus i al menysteniment que tenen tots els governs espanyols de PSOE i PP. “Junts hi serem per tornar a agafar la iniciativa i passar a l’acció. Per dignitat, per gestionar bé, per respecte i per Catalunya”, ha sentenciat.