Batet concreta propostes per negociar els pressupostos de l’Estat des de l’independentisme

El president del grup parlamentari sosté que l’actual projecte de pressupostos de l’Estat no són bons per a Catalunya

La portaveu Mònica Sales demana la gestió integral del servei de Rodalies per part de la Generalitat

El president de grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha insistit en la necessitat de negociar amb tota la força els pressupostos de l’Estat. Així ho ha reiterat durant la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui alertat que “l’actual projecte de pressupostos de l’Estat no són bons per a Catalunya perquè ni protegeixen el benestar ni beneficien el progrés dels catalans”.

“Tots sabem que Pedro Sánchez no podrà aprovar els Pressupostos sense l’independentisme. Per això, insistim en la necessitat de negociar amb tota la força”, ha manifestat Batet. Per això, el president del grup, ha citat cinc propostes concretes com a punt de partida de la negociació conjunta de l’independentisme.

En primer lloc, per Batet, l’Estat ha de mantenir els fons extraordinaris per la Covid. “Per enfortir el sistema de salut necessitem recursos. No hi ha marge. Ens hi juguem la salut dels catalans i les catalanes”. En segon lloc, cal una cogestió dels fons europeus perquè Catalunya pugui decidir sobre inversions cabdals pel país. En tercer lloc, calen garanties pel compliment de les inversions de l’Estat. “L’Estat només havia executat el 13% de la inversió pressupostada aquest any a Catalunya durant el primer semestre”, ha recordat. Una quarta mesura concreta passa per la defensa del català en el sector audiovisual, que també requereix una llei pròpia al Parlament de Catalunya. Finalment, el president del grup parlamentari ha citat una cinquena mesura fa referència al traspàs complet de Rodalies.

 

Sales demana la gestió total de Rodalies per part de la Generalitat

La sessió de control al Govern ha servit també perquè la portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales, demani la gestió integral del servei de Rodalies per part de la Generalitat. “Estic convençuda que si la Generalitat gestionés Rodalies i Regionals, podríem millorar, per exemple, els serveis i freqüències de la R15 o R16 que passen per les meues terres: les de l’Ebre”, ha dit.

 

 

Sales ha lamentat que l’Estat només ha executat el 15% dels 4.000 milions d’euros que es preveien en el Pla de Rodalies 2008-2015 i no ha construït cap quilòmetre nou de via des de 1975. “No ens podem permetre serveis que no funcionen, sinó que els mereixem de qualitat, puntuals i eficients”, ha lamentat Sales.

“No volem més incompliments, volem solucions i volem serveis ferroviaris de qualitat”, ha dit Sales, qui ha celebrat l’anunci fet pel vicepresident Puigneró sobre la gestió del servei de Rodalies de Lleida que operarà Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). “S’ha fet un primer pas i estem convençuts que això comportarà moltes millores de gestió”.

Dimecres, 20 d’octubre de 2021