Albert Batet

Batet, al president Aragonès: “Abandoni l’ús partidista i electoralista del Govern”  

El president del grup parlamentari lamenta que l’Executiu “té un problema de dèficit democràtic perquè el Parlament li fa nosa”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha  instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “abandoni l’ús partidista i electoralista del Govern”, després que encara no hagi desautoritzat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per acordar en nom del Govern la construcció d’una residència a Santa Coloma de Gramenet amb el candidat del seu partit a l’alcaldia, tal com ha demanat Junts per Catalunya. 

A parer seu, aquest anunci “no pot ser la dinàmica del Govern fins a les eleccions municipals”. “President, queda clar que el seu partit fa un ús partidista i electoralista del Govern”, ha advertit Batet al Parlament durant la sessió de control al president. En aquest sentit, li ha reclamat que deixi de donar l’esquena a la Cambra i que respecti les institucions.

El president del grup parlamentari ha asseverat que “aquest menyspreu a les institucions no és nou” i que el Govern “té un problema de dèficit democràtic perquè el Parlament li fa nosa”, com demostra el fet que “davant d’un problema de país com la sequera, el Govern aprova un decret, sense escoltar i sense consens, i, a posteriori, tard i malament, convoca els grups parlamentaris a una cimera de l’aigua”. “Aquest és el respecte que li mereix el Parlament?”, ha insistit.

En la mateixa línia, Batet ha retret al president de la Generalitat que el Govern hagi aprovat el decret de reestructuració del cos de Mossos d’Esquadra, sense que sindicats i grups parlamentaris hagin tingut informació prèvia i hagin pogut fer aportacions. “Li fa nosa el Parlament que ja va reprovar el conseller Elena?”, ha demanat.

El president del grup parlamentari també ha posat com a exemple de la mala gestió el pla de turisme que prepara el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que “xoca amb el sector turístic, tant en el com en el què”.

Així mateix, Batet ha lamentat que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, hagi convocat una cimera sobre l’abandonament escolar “demà dijous, a Manresa, justament en un dia de ple al Parlament i en la que els grups parlamentaris no hi podrem assistir”.

Com a últim exemple, ha retret al president Aragonès que hagi creat una comissió d’experts sobre l’acord de claredat després que el Parlament hagués rebutjat aquesta proposta en el darrer Debat de Política General. 

 

Barcelona, 22 de març de 2023