Laura Borràs i Castanyer

Barcelona
5 d'Octubre de 1970

És llicenciada en filologia catalana (1993) i doctora en filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona. Des de 1995 és professora associada a la Universitat de Barcelona, on ensenya teoria de la literatura i literatura comparada, i també és professora del Màster de formació del professorat del Departament de didàctica de la llengua i la literatura.

S’ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes socials. El 2012 va ser nomenada comissària del “Centenari Sales, Calders, Tísner” per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Barcelona.

Col·laboradora habitual dels mitjans de comunicació i reconeguda per la seva tasca acadèmica, el 2013 va ser nomenada directora de la Institució de les Lletres Catalanes, pel llavors conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Des d’aquest càrrec va treballar per donar a conèixer el patrimoni literari català, amb l’objectiu de trobar «espais no habituals per a la literatura». Va viatjar per tot Catalunya oferint conferències en auditoris, hospitals, mercats o, fins i tot, vagons de tren.

Després de l’1 d’Octubre de 2017 entra en política, presentant-se com a candidata independent a la llista Junts per Catalunya a petició del president Carles Puigdemont.

És escollida diputada al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017 i nomenada Consellera de Cultura del Govern de la Generalitat fins el març de 2019. És escollida diputada i Portaveu al Congrés dels Diputats a les eleccions del 28 d’abril de 2019.

Amb la creació de Junts, opta a les primàries del partit a ser candidata a la presidència de la Generalitat. Obté més d’un 75% dels vots dels afiliats i és proclamada candidata.