POSICIÓ DE L’EXECUTIVA DE JUNTS SOBRE LA SITUACIÓ A RIPOLL

Junts per Catalunya és un partit democràtic que sempre ha situat la llibertat, la democràcia i la convivència com els principals valors a preservar. Com a partit, estarem sempre contra qualsevol forma d’expressió de la ultradreta, porti la bandera que porti, estigui on estigui.

En el cas de Ripoll, Junts va presentar una proposta per fer un govern central a la ciutat encapçalat pel nostre partit, segona força política al consistori, juntament amb el ERC i el PSC. Aquesta proposta va ser acordada ahir al matí i trencada la mateixa tarda, per raons que no coneixem i que han conduit als fets que s’han produït avui.

A Ripoll, el partidisme s’ha imposat per damunt de la necessària unitat contra el feixisme. Els interessos de partit, el sectarisme i la miopia política han impedit un govern central, estable i fort. Malgrat tot, des de Junts no desistim a aconseguir-ho i emplacem a la resta de forces polítiques centrals, és a dir a ERC i al PSC, a reprendre les negociacions per fer govern que permeti a Ripoll tenir una alcaldessa i un govern estable, que vetlli per la convivència i faci progressar la ciutat.

L’executiva de Junts, reunida amb caràcter extraordinari aquest matí, no comparteix la decisió dels regidors de no impedir l’accés a l’alcaldia de la candidata d’Aliança Catalana, perquè transcendeix Ripoll. L’executiva també rebutja el sectarisme d’aquells que han impedit un pacte per un govern central, especialment els que han exercit vetos per treure’n profit partidista. Però pensem que la situació és reconduïble i emplacem la resta de forces polítiques a començar les negociacions des d’avui mateix per pactar un nou govern municipal.

17 de juny de 2023.