La secretària segona de la Mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, assisteix al Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial en el marc de la Conferència Women Deliver 2023 a Ruanda

La secretària segona de la Mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, assisteix al Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial (APM) en el marc de la Conferència Women Deliver 2023 (WD2023) que arrenca avui dilluns 17 de juliol a la capital de Ruanda, Kigali.

Demà dimarts 18 de juliol Madaula participarà com a moderadora d’un dels panels del Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial centrat en el rol dels parlamentaris per avançar en la legislació sobre la salut i drets sexuals i reproductius. El panel consistirà en una discussió oberta entre els parlamentaris assistents i un dels ponents convidats és la Dra. Samukeliso Dube, directora executiva de l’Aliança Global FP2030, dedicada a millorar l’accés a la planificació familiar per a les dones. La cloenda de la sessió anirà a càrrec de la Sra. Maliha Khan, presidenta i directora executiva de Women Deliver.

Women Deliver és una organització global que defensa la igualtat de gènere i la salut i els drets de nenes i dones, en totes les seves identitats interseccionals i en tots els aspectes de les seves vides, especialment en la salut i els drets sexuals i reproductius. Per a dur a terme els seus objectius treballen amb governs, grans empreses i organitzacions de la societat civil.

La Conferència Women Deliver 2023 (WD2023) tindrà lloc de manera presencial i virtual a Kigali, Ruanda del 17 al 20 de juliol de 2023. És una de les convocatòries multisectorials més grans per a promoure la igualtat de gènere i ha sigut creada conjuntament per defensors de base, governs multilaterals, el sector privat, organitzacions filantròpiques i joves.

Tindrà com a eix central la salut i els drets sexuals i reproductius i centrarà els principis feministes interseccionals per a l’abordatge dels problemes que afecten les nenes i dones des del canvi climàtic fins la violència de gènere, passant pels treballs de cura no remunerats i per identificar i posar en pràctica solucions basades en l’evidència.

Aquest fòrum reunirà uns 55 representants de parlaments de tot el món que treballen per millorar l’accés a la salut i els drets sexuals i reproductius amb l’objectiu d’inspirar l’acció i mobilitzar la voluntat política al voltant de qüestions crítiques relacionades amb els drets, la salut, l’empoderament i el benestar de dones i nenes.