El Parlament reprova el conseller Campuzano, a instàncies de Junts

Mònica Sales: “No es poden condicionar decisions governamentals a unes eleccions”

A proposta de Junts per Catalunya, el Parlament de Catalunya insta el Govern a reprovar tota actuació de caràcter electoralista de qualsevol conselleria que no s’atengui a criteris de planificació, com la recent actuació del conseller Carles Campuzano per anunciar en un acte electoral de partit actuacions del Departament de Drets Socials encaminades a la construcció d’una nova residència. També per no fer efectiva, de forma immediata, la compareixença en seu parlamentària, tot i la sol·licitud amb caràcter d’urgència aprovada per la Cambra. 

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales ha advertit que “no es poden condicionar decisions governamentals a unes eleccions”. En aquest sentit, ha assenyalat que la Generalitat no pot hipotecar infraestructures i equipaments bàsics com escoles i residències als resultats electorals que fa Esquerra Republicana. Per això, “l’actuació del conseller Campuzano a Santa Coloma de Gramenet és inacceptable, pels veïns del poble que han de veure condicionada la llibertat del seu vot, i per la resta de ciutadans del país, que es veuen perjudicats per aquestes promeses discrecionals sense cap mena de planificació”.  Consegüentment, la moció insta el Govern a no supeditar la seva acció institucional a convocatòries electorals ni objectius partidistes. També posa de manifest que els “grans els grans reptes de país s’han de consensuar amb els principals actors polítics i socials, des d’aquesta cambra, i abans del seu impuls o aprovació”. Finalment, el text proposa la reprovació del conseller Campuzano “perquè amb l’anunci de partit que va fer sobre actuacions del seu departament són el viu exemple, precisament, de l’incompliment de totes aquestes premisses bàsiques de la política”.

Mònica Sales també ha denunciat que el conseller Campuzano encara no hagi donat explicacions a la Cambra, després que s’hagin demanat de manera urgent. “Mai un govern amb tan poc suport parlamentaris havia abusat tant de la seua posició de poder executiu per actuar en clau electoralista”, ha reblat.

Junts va registrar la reprovació del conseller de Drets Socials el 23 de març, dos dies després d’haver interpel·lat el Govern sobre la seva acció institucional. “Han passat gairebé 30 des d’aquesta interpel·lació i per al Govern res ha canviat”, ha denunciat Sales, que ha retret a l’executiu que menystingui el Parlament. “I per això, avui, Junts per Catalunya els repetim que ja n’hi ha prou”, ha advertit.