Comunicat de Junts per Catalunya

Junts per Catalunya va traslladar el dimecres 7 de juny una proposta a ERC per garantir governs independentistes a les Diputacions de Lleida i Tarragona. Aquesta proposta, va ser formalitzada la setmana passada després de la reunió a Ginebra entre representants dels dos partits en que es van valorar el resultat de les eleccions i els escenaris de pacte. 

 La proposta consistia en pactar el govern i tornar-se les presidències durant dos anys. Les presidències havien de ser creuades, de tal manera que quan Junts presidís una de les diputacions durant dos anys, ERC presidís l’altre. I viceversa. El pacte possibilitaria que tres diputacions fossin governades per partits independentistes després de l’acord segellat a la diputació de Girona.

Des d’aleshores, la direcció d’Esquerra ha anat posposant la resposta, primer la setmana passada i després aquesta, fins que avui, la direcció de Junts ha conegut per la premsa que ERC havia pactat amb el PSC les dues presidències per al seu partit. 

Des de Junts creiem que aquells acords que depenen exclusivament de les direccions nacionals haurien d’anar encaminats a refer la unitat independentista, en la línia del front comú proposat pel president Aragonès.

Una vegada més, ERC ha prioritzat pactar amb el PSC i ha descartat la unitat de l’independentisme. No és la primera vegada que passa però des de JUNTS no defallirem en treballar per la independència com a objectiu per damunt dels interessos partidistes o electorals de cada formació.